Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Göynük sahilinde 5 yıldızlı iki otel çalışanları arasında şezlong ve şemsiye yeri belirleme yüzünden çıkan kavgada şezlong ve şemsiyeler havada uçuştu.

İddiaya göre, Kemer’in Göynük beldesi Ünal Ahu Aysal Caddesi üzerinde bulunan bir otel geçtiğimiz turizm sezonunda günübirlik alan üzerinde gerçekleştirdiği inşaatla kapasitesini iki katına çıkardı. Yeni yapılaşmayla sahile bakan cepheyi genişleten otelin yöneticileri, daha önce bir başka otelin kullandığı halk plajının bir bölümünü de kendi işgal alanına kattı. 

SAHİLE SİLAHLI ADAMLAR YIĞDI

Otellerden birinin inşa ettirdiği iskele de diğer otelin işgal alanında kaldı. Sahildeki işgal alanı 25-30 metreye düşen otel ortaklarından Süleyman Güngör, geçtiğimiz günlerde "Plajımız yok diye acenteler turist göndermiyor, batıyorum" diye yakınarak diğer otelin sahile yığdığı silahlı adamlar tarafından tehdit edildiğini, şezlong koyamadığını ve iskelesini kullanamadığını ileri sürerek Kemer Cumhuriyet Savcılığı'na başvurup şikayetçi oldu.

Güngör, bugün öğle saatlerinde "Kaymakamlıkla görüştüm, 100 metreye kadar şezlong koyabilirmişim" diyerek topladığı adamlarla sınırlarını genişleten otel önündeki kumsala geldi. Güngör'ün talimatıyla alanın bir bölümündeki şezlonglar kaldırılıp, yerine diğer otelin şezlongları konulmaya başlanınca karşı otelin personeli müdahale etti. Tehditler, küfürler arasında iki otel personeli arasında başlayan kavgada şezlong ve şemsiyeler havada uçuştu. Onlarca yerli ve yabancı turisttin gözü önünde meydana gelen kavgada otel personelleri, kendi işgal alanında olduğunu düşündükleri şezlongları geri fırlattı. Olay yerine çağrılan jandarma ekipleri silahlı olduğu öne sürülen bir kişiyi gözaltına alırken, otel yetkilileri ifade için karakola çağırıldı.