Dışişleri Bakanlığı'nın yeni hizmet yerleşkesi için açılan yarışmada Süleyman Bayrak ve Ahmet Yertutan'ın projesi birinciliği aldı. 2013 - 2014 yılında hayata geçmesi beklenen 10 bin kişilik yeni yerleşke, güncel beklentileri karşılamakta zorlanan Balgat'taki binası yerine yapılacak. Ankara'nın Karakusunlar semtinde yapılacak olan yerleşkede bakanlık ana hizmet binası 8 bin 500 metrekare olacak. Bu bölümde bulunan bakanın makam odası, yoğun çalışma dönemleri için oldukça geniş tutulacak. Makam odası içerisinde, yatak odası ile tuvalet ve banyonun da bulunacağı 1+1 bir dinlenme bölümü de yer alacak.

171 BİN METREKARELİK ALAN
Yeni projeyle Balgat'ta çok küçük bir araziye sıkışan ve sosyal tesisi bulunmayan Dışişleri mensupları da fazlasıyla yararlanabilecek. Siyasi, idari, sosyal tesisler, tam 171 bin metrekare alan içerisinde yer alacak. Yerleşkede isteyen diplomatlar rahatça sporunu yapabilecek. Aletli, aletsiz jimnastik için spor salonları ile tribünü de bulunan alanlar da diplomatların hizmetine sunulacak. Yerleşkede çalışanlar istedikleri anda kuaför hizmeti de alabilecek. Bay ve bayan için iki ayrı kuaför salonu bulunacak. Lostra salonunun da yer alacağı hizmet yerleşkesinde kafeterya, mini market, kreş ve acil müdahale sağlık merkezi, çamaşırhane, kuru temizleme ve terzi de yer alacak.

TARİHİ BELGELER İÇİN MÜZE
Yeni binada sergi salonları ile Dışişleri Bakanlığı Müzesi de hizmet verecek. Müzede Türkiye'nin tarihi belgeleriyle yüzlerce yıllık eserler sergilenecek. Yeni binada bakan ve protokoler-diplomatik misafirler ile diplomatlar ve hizmetli personele 4 ayrı yemek salonu ayrılacak. Bakanlık bu kapsamda 3 bin 500 kişiye aynı anda yemek verebilecek.

Diplomat eşlerinin geleneksel kermesi
1981 yılında kurulan ve kamu yanranrına dernek statüsü taşıyan Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği'nin geleneksel kermesi Ankara Palas Konukevi'nde gerçekleştirildi. Yabancı misyon eşlerinin de katıldığı ve son derece samimi ve neşeli havada geçen kermesin açılışını Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu yaptı. Eray ERKILIÇ