Kamuoyu günlerdir Münevver Karabulut"un katilinin 197 gün sonra teslim olmasını konuşuyor. 2004"te Yeşilköy"de bir kafede öldürülen Burak Şengöçen"in yine zengin ve tanınmış bir ailenin çocuğu olan katil zanlısı 5 yıldır yakalanamıyor. Şengöçen ailesi çocuklarının katilinin bir türlü adalet önüne çıkarılmamasına isyan ediyor

Cem Garipoğlu"nun yakalanma sürecinde yaşananlar 5 yıl önce bir kafede bıçaklanarak öldürülen Burak Şengöçen"in ailesini isyan ettirdi. Tam 5 yıl önce Tıpkı Cem Garipoğlu gibi zengin ve tanınmış bir ailenin 21 yaşındaki oğlu Serhat Aslan kız meselesi yüzünden 19 yaşındaki pırıl pırıl bir gencin hayatını söndürdü. Burak Şengöçen"in öldürülmesi olayı kamuoyunda “Hubble Bubble cafe cinayeti” olarak bir süre gündeme geldi ama hemen unutuldu. Serhat Aslan aradan geçen uzun zamana rağmen yakalanamadı. Geçtiğimiz günlerde bir televizyon tarafından Londra"da görüntülenen Serhat Aslan hakkında hemen kırmızı bülten çıkarıldı. Fakat yer değiştiren Serhat Aslan yine kayıplara karıştı.

Yeşilköy"de bir kafe

Yer, Yeşilköy Hubble Bubble Cafe. Tarih, 25 Eylül 2004. O gün yaşanan feci bir olay sadece bir ailenin hayatını karartmadı, onu tanıyan herkesi yasa boğdu. Hayatı boyunca hep doğrunun peşinden giden, alabildiğine cömert, küfürden maça gidince kulaklarına tıkaç takacak kadar nefret eden bir çocuk, “yanlış anlama” yüzünden hayata gözlerini yumdu. Tekstil işiyle uğraşan Murat Şengöçen"le Zuhal Şengöçen"in üç çocuğundan biri olan Burak Şengöçen liseyi yeni bitirmiş ve askere gitmeye hazırlanıyordu. Askerden geldiğinde hem evlenmek hem de çalışıp para kazanmak istiyordu. Ailesine çok düşkündü, kendine de kalabalık bir aile hayali kuruyordu. Tam beş çocuk istiyordu. Annesi “Burak"ım çok başka bir çocuktu. Hassastı. Kardeşleriyle darıldı mı başı çatlardı ağrıdan. Kimseyle küs durmak istemezdi” diyor.

Ve o gün... Yıkanıp paklanıp arkadaşlarıyla buluşmaya Yeşilköy"e gitti Burak. Kafede önce arkadaşı Nurhan Türkbay"la buluştu.

Her şey birkaç dakikada oldu

Bir süre sonra Nurhan Türkbay"ın kısa bir süre önce ayrıldığı Fatih Yavuz ve birkaç arkadaşı kafeye geldi. Nurhan Türkbay eski sevgilisini kıskandıracak birkaç harekette ve sözde bulununca Fatih Yavuz"un arkadaşları olaya müdahele etti. Gençler Burak"ı dışarı çıkardılar. Ne olduğunu tam anlayamayan Burak bir anda tanımadığı birkaç genç ile kendini bir kavganın içinde buldu. Kavganın sonunda tam olarak kimden çıktığı belli olmayan bir bıçak Burak Şengöçen"in kasıklarına iki kez girdi. Ve onu tanıyan herkes tarafından “ermiş” olarak addedilen ve çok sevilen Burak Şengöçen kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yumdu.

Londra"da görüntülendi

İddiaya göre bıçağı Burak"a ünlü avukat Fikret Aslan"ın oğlu Serhat Aslan saplamıştı. Serhat olaydan sonra kayıplara karıştı. Taa ki birkaç ay önce Show TV"de yayınlanan “Haber Özel” programında Serhat Aslan"ın Londra"da izine rastlanana kadar. Bu olayda Show TV muhabirleri Serhat Aslan"ın yaşadığı evi, kendisini ve Türk nişanlısını bularak görüntülediler. Görüntülerde Aslan"ın son model kırmızı spor arabası da gözlerden kaçmadı. Yurtdışında görüntülendikten sonra hızla hakkında Kırmızı Bülten çıkarılan Aslan yine kayıplara karıştı.

“Cem"i emniyet yakalasaydı”

Yeşilköy"deki 2004 yılındaki Hubble Bubble cinayeti zanlılarından şimdi 26 yaşında olan Serhat Aslan hala kayıp. Şengöçen Ailesi, Cem Garipoğlu"nun yakalanması için yapılanların kendi çocuklarının katili Serhat Aslan için yapılmamasını sindiremiyor. Oğlunu bir yanlış anlamadan dolayı kaybettiğini söyleyen anne Zuhal Şengöçen “Cem istese yine bulunamazdı. Medyadan Allah razı olsun konuyu hiç kapatmadı. Emniyet yakalasaydı daha çok sevinirdim. Ailesi verdi onu. Darısı başımıza” dedi.

“Babam mezardan çıkartır”

Cem Garipoğlu"nun teslim edilmesiyle içi bir parça umut dolan Zuhal Şengöçen

“Biz de o sırada sahur yapıyorduk, aldık haberi. Süreyya Karabulut bu kadar bağırmasaydı, basın bu kadar üstüne gitmeseydi bu çocuk ortaya çıkmazdı. Helal olsun peşini bırakmadı teslim ettirdi o acısıyla. Herkese gösterdi. Ama Serhat Aslan"ı bu kadar yazmadılar. Cem"i nasıl her gün andılar Serhat"ı da gündemde tutsunlar. Serhat"ın yeri belli oluduğu halde yakalayamadılar. Serhat için niye çember daraltılamıyor. Niye İngiltere"yle işbirliği yapmıyoruz. Serhat kendine çok güveniyor. "Ölsem bile babam beni mezardan çıkartır"diyormuş. Ortak arkadaşlarından öğrendik. İlla televizyona çıkıp bağırıp çağırmak mı gerekiyor. Kimisi acısını içinde yaşamayı tercih ediyor.”

"Cem inşallah sağlam ceza alır"

“Dünyadaki en büyük acıdır evlat acısı. Bunu yaşadık gördük. Çocuğunuz bir gün yıkanıp paklanıp arkadaşlarıyla buluşmak için dışarı çıkıyor. Sonra haber geliyor ” oğlun öldü “ diye. Bu her insanın kaldırabileceği bir şey değil. Hele onu öldüren kişi yakalanmamışsa içinize bir kor düşer kavurur durur yıllarca. Münevver"in annesiyle babasının bir parça da olsa acıları dinmiştir şimdi. Cem inşallah çok sağlam ceza alır.”

“Hadi onlar sevgiliydi. Benim oğlum Serhat Aslan"ı hiç tanımıyor. Derdin ne be çocuk. Beş dakika önce görüyorsun sonra adamı bıçaklayıp öldürüyorsun. Psikopat Cem bile teslim oldu. Serhat Aslan daha ne duruyor. Neyi bekliyor. Artık sıra onda. Gelsin anlatsın, savunsun kendisini. O vicdanla yaşanmaz. Tabii varsa.. Kaça kaça nereye kadar.”

Ölen Burak Şengöçen"in babası Murat Şengöçen “Fikret Aslan parayla herşeyi halledebileceğini zannediyor. Hapiste yatan Fatih Yavuz"un babasına para teklif etmiş "oğlun suçu üstlensin" diye. Hadi burada herkesi satın aldın öbür dünya da paran geçmeyecek Fikret Aslan. İlahi adalet seni ve oğlunu yargılayacak.”

Kaçan Serhat Aslan"ın avukatı ve babası Fikret Aslan ise oğlunun görüntülenmesi üzerine çok sinirlenerek “Oğlum yakalanıp hapse girince çok mu sevinecekler, oğulları geri mi gelecek” diye ilginç bir açıklama yapmıştı.

"ALLAH KİMSEYE EVLAT ACISI VERMESİN"

Burak Şengöçen, babaannesiyle aynı mezara gömüldü. Gencecik oğullarını yitiren Zuhal-Murat Şengöçen çifti 5 yıldır acılar içerisinde. Allah"ın kimseye evlat acısı vermemesini dileyen Şengöçen"ler adaletin tecelli etmesini istiyor.

Bir hiç yüzünden kararan hayatlar

Burak Şengöçen oturduğu kafede bir yanlış anlaşılma yüzünden öldürüldü. Nurhan Türkbay"ı kıskanan eski sevgilisi Fatih Yavuz, arkadaşlarıyla Burak Şengöçen"e saldırdı. İddiaya göre kavgada Burak"ı baçıklayan Serhat Aslan"dı. Olayın ardından kayıplara karışan katil zanlısının Londra"da olduğu anlaşıldı. Ancak hakkında yakalama emri olmadığı için İngiliz polisi ihbara rağmen Aslan"ı tutuklamadı. Olayın basına yansımasının ardından Serhat Aslan hakkında Kırmızı Bülten çıkarıldı. Ancak Aslan bu sürede yine kaçmayı başardı.

Çapkın: Hiçbir şey gölgede kalmayacak

Emnİyet mensuplarıyla bayramlaşma töreninin sonunda gazetecilerin Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili sorularına cevap veren İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, “Cem Garipoğlu artık adliyeye havale edildi. Oradaki soruşturmaya göre yeni durumlar ortaya çıkarsa, polisin soruşturması gereken konuların gereği yapılacak. Hiçbir şey gölgede ve karanlıkta kalmayacak. Bundan herkes emin olmalıdır” dedi.

Kamuoyunun çok yakından takip ettiği, ilgilendiği ve kendilerinin de kapatmadığı dosyalar üzerinde yoğun bir çaba içerisinde olduklarını söyleyen İstanbul Emniyet Müdürü, “Polisimiz üstüne düşen görevi yerine getirdi. İş bundan sonra adalete kaldı. Çelişkileri adalet aydınlatacak ve doğru kararı yargı verecek. Saklama suçundan yargılanacak olanlar var, yargılanamayacak olanlar var. Bunlara yargı karar verecek” diye konuştu. Çapkın, baba Süreyya Karabulut"un iddialarının araştırıldığını da sözlerine ekledi.

“Devlet sözünü tuttu”

İstanbul Valisi Muammer Güler ise, “Sürmekte olan davayla ilgili söyleyebileceğimiz bir şey yok. Ama arkadaşlar titizlikle çalıştılar. Kamuoyunun beklentilerini yerine getirdiler. Devletin sözünü tutmasına vesile oldular” diye konuştu. İstanbul"da faili meçhul cinayet kalmayacağının altını çizen Vali Güler, “Polisimiz elinden gelen gayreti gösteriyor” diye konuştu.

Güler, soruşturma kapsamında yeni gözaltılar olup olmayacağı sorusu üzerine, “Cevapsız soruların bir kısmı soruşturma aşamasında, bir kısmı ise yargılama aşamasında. Cumhuriyet Savcısı tüm delilleri değerlendirecek, gerekirse polise havale edecek. Sonuç itibariyle bu çelişkilerin hepsi mahkemede izole olur” dedi.

MOBESE"de bir şey bulunmadı

Cem Garipoğlu"nun cezaevine gönderilmesinin ardından Cem"e yardım ve yataklık edenlerin bulunmasına yönelik çalışma başlatan polis ilk etapta Cem"in buluşma noktasına nasıl geldiğini görebilmek için MOBESE kayıtlarını topladı. Ancak buluşmanın kör noktada gerçekleşmesi nedeniyle polis kayıtlarda Cem"in de içinde olduğu 4"lüleri yanan vaziyette yol kenarında sadece farları belli olan bulanık bir görüntüde avukatın otomobilini ve kendisini görebildi. Avukatın müvekkilini koruma yetkisini kullanarak cevapladığı Cem"i yol kenarından aldım söyleminin gerçekliğinin ve takibinin görüntülerden anlaşılamayacağı ortaya çıktı. Polis kaynakları MOBESE görüntülerinden bir sonuca ulaşmanın zor olduğunu belirtti.

Cinayetin arka bahçesi

Cinayetin arka bahçesindeki kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların elde edilecek verilere göre savcılığın talimatıyla devam edeceği de kaydedildi.