ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde top oynarken fenaşalan 5 yaşındaki Hüseyin Dere, kaldırıldığı hastanede öldü. Otopsi sonucu çocuğun kalp krizinden öldüğü belirlendi.


Serik'in Akçaalan Mahallesi'nde oturan Mustafa- Neriman Dere çiftinin çocukları Hüseyin, dün öğleden sonra evlerinin önündeki pazar alanında arkadaşlarıyla top oynarken aniden fenalaştı. Yere yığılan çocuğa, mahalle sakinleri müdahale etti. Çevredekilerin yardımıyla Serik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hüseyin Dere, kurtarılamadı. Dere'nin cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.


KAYIT HATASI


Buradaki kayıtlara "5 aylık' olarak yazılan Dere'nin ilk etapta baba dayağından öldüğü söylendi. Gerçek, bir otelde temizlik işçisi olarak çalışan babası Mustafa Dere'nin Adli Tıp morguna gelmesiyle ortaya çıktı. Yapılan otopside Hüseyin Dere'nin kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği belirlendi.


Otopsiyi yapan savcı Galip Aşık, “Kalp kapakçıklarında genişleme olmuş. Buna bağlı olarak kalp damarları tıkanmış ve buna bağlı olarak kalp krizi geçirerek ölmüş” dedi. Hüseyin Dere'nin cenazesi, Manavgat İlçesi'nin Değirmenözü Köyü'nde yarın toprağa verilecek.


Hürriyet