Trabzon yenilgisinden sonra “Devre arasında bazı kararlar alacağız” sözleri operasyonun sinyalleri olarak algılanırken Kewell, Gökhan, Barış, Serdar ve Batdal"ın gözden çıkarıldığı belirtildi.

2-0 kaybedilen Trabzonspor maçı sonrası, “Bu yenilgiyi hazmedemiyorum” diyen G.Saray Teknik Direktörü Hagi"nin ardından mesajı veriyordu; “Devre arasında bazı kararlar alacağız.” Rumen hocanın bu cümlesindeki şifreler, operasyonun sinyalleri olarak algılandı. Hedefteki ilk isimler bonservis bedeli ödenmeden alınan 5 futbolcu; Harry Kewell, Gökhan Zan, Barış Özbek, Serdar Özkan ve Mehmet Batdal. Yedek kulübesini yeteriz gören Hagi, ocak ayını kurtuluş olarak görüyor. Çünkü yeni yılın ilk ayında kadroya takviye yapmaya kararlı. Değişim için en azından ocak ayını bekleyecek olan Hagi"nin yarınki Denizlispor kupa maçında kadroda rotasyona gitmesi bekleniyor. G.Saray"da neler değişecek? İşte yanıtı...

Kewell"a veda edilecek

Kronikleşen sakatlığı ile verim sağlayamayan Harry Kewell"la yollar kesin olarak ayrılacak. Sezon sonu gidecek olan Avustralyalı"nın dönüşü ocak ayına da alınabilir.

Gökhan Zan ve Barış yolcu

Sezon sonu sözleşmeleri bitecek Gökhan Zan ve Barış Özbek ile nikah tazelenmeyecek. İki futbolcudan kendilerine kulüp bulmaları istenecek.

Mehmet Batdal sınıfta kaldı

Bucaspor"dan bedelsiz alınan Mehmet Batdal da sınıfta kalanlardan. Genç forveti beğenmeyen Hagi, Baros"un yokluğunda 1 dakika şans vermedi.

Serdar Özkan yetersiz bulundu

Gheorghe Hagi"nin antrenmanlarda dahi yetersiz görerek sınıfta bıraktığı Serdar, Ankaragücü ve Fenerbahçe maçlarında 18 kişilik kadroda yoktu.

Ocak"ta yeni golcü gelecek

Ocak ayında yapılacak transfer listesinin başında golcü yer alıyor. Çünkü Baros"un alternatifi yok. Hagi, öncelikle santrfor takviyesi yapacak.

Stoper ve ön libero alınacak


Stoper ve ön libero bölgesine de takviyeler yapılacak. Yeni isimler Gökhan Zan ve çok eleştirilen Mustafa Sarp"ın yerinde görev yapacak.

Genç futbolcular şans bulacak


Hagi, başta A2 takımından Anıl ve Emre Çolak ile Denizlispor"da kiralık oynayan Serdar"ı yakından takip ediyor. Kadroya tekrar çağırabilir.

Elano ve Misimovic kazanılacak

TRABZONSPOR maçında rakibini kaçırdığı için kendisini uyaran antrenör Tugay Kerimoğlu"na tepki gösteren Elano ile oyundan çıkarılmasına kızdığı için yedek kulübesine uğramadan soyunma odasına gidn Misimovic kazanılmaya çalışılacak. Hagi ve G.Saray teknik heyetinin, Elano ile Misimovic"i kazanmak için ellerinden geleni yapacakları ve bu iki yıldıza sahip çıkacakları öğrenildi. Rumen teknik adamın Elano"ya ocak ayına kadar şans tanıyacağı ifade edildi.

Ali Naci KÜÇÜK/Hürriyet