Kavun bir çok vitamin ve mineralleri olan bir meyvedir. Kavun diyetinde karbonhidrat, potasyum, A; C vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, demir, fosfat ve kükürt bol miktarda bulunur. Ayrıca kavundaki şeker düzeyinin yüksek olmasından kaynaklı vücuda enerji sağlar ve yağ, kolesterol seviyelerini düzenler.

Cilde faydası da olan kavun sağlıklı cilt yapısına ulaşmanıza da yardımcıdır. Kavun diyeti sağlıklı beslenmek için çok faydalıdır. Diyet süresince tuz, şeker ve zeytinyağı tüketimini azaltmalı ve bol miktarda su içmelisiniz.

Kavun diyeti mönüsü:

Kahvaltı: İstediğiniz kadar kavun yiyebilirsiniz. 1 bardak çay içilebilir.

Ara öğün: Sabah kahvaltısı ile öğle yemeği arasındaki öğün olan ara öğünde 1 kase az yağlı yoğurt yemeniz uygundur.

Öğle yemeği: 100 gr yağsız tavuk snitzel ve dilediğiniz kadar kavun yiyebilirsiniz. Üzerine de 1 bardak çay. Ara öğün: öğle yemeğiyle akşam yemeği arasındaki ikindi atıştırmasında istediğiniz kadar kavun yiyebilirsiniz.

Akşam yemeği: 100 gr tavuk yada 1 porsiyon balık eti yiyebilirsiniz. Ve tabiki dilediğiniz kadar kavun.

Kavun diyetini 5 gün süreyle tekrarlamanız gerekmektedir. 5 gün sonunda diyete uyduğunuz takdirde 5 kilo vermeniz mümkündür. Ancak diyetle beraber egzersiz yapmayı ihmal etmeyiniz. Trdiyet olarak diyete başlamadan önce mutlaka doktorunuza başvurmanız gerektiğini hatırlatıyoruz. Sağlıklı zayıflamalar.