Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara gönderdiği mektuplar ve ifadeleriyle Danıştay saldırı ve Cumhuriyet Gazetesi"ne bombalı eylemlerle bu davanın birleşmesinde önemli rol oynayan Osman Yıldırım, Ergenekon davasının önceki günkü duruşmasında suçunu kabul etti. “Cumhuriyet Gazetesi"ne bombalı saldırıyı yaptırdım, pişman da değilim” diyen Yıldırım, Danıştay 2. Dairesi üyelerine yönelik saldırıya ise katılmadığını iddia ederek, “Bu saldırının "sahte faili"olmak istemiyorum” dedi.

"Türbana sarıp attık"

Danıştay saldırısından birkaç gün sonra Nevşehir"de bir yakının yanında yakalanan Yıldırım, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi"nce kabul edilen iddianameye göre Yıldırım, polise verdiği ifadede Cumhuriyet Gazetesi"ne yönelik saldırıları şöyle anlatmıştı: “Cumhuriyet Gazetesi"nde domuza başörtüsü giydirilmiş bir şekilde karikatür yayınlanmıştı. Ben karikatürü gördüm. Eşim, annem ve kız kardeşlerimin başları da kapalı olduğu için bu karikatüre çok sinirlendim. Alparslan ile eylem yapmaya karar verdik. Alparslan elinde el bombası olduğunu söyledi. Bombaları başörtüsü ile attık.”

3 duruşmada yalanlamıştı

Ancak Yıldırım, Ankara"daki davanın 11 Ağustos 2006"da yapılan ilk duruşmasında verdiği ifadede, polisteki ifadeleri tehdit ve baskı altında verdiğini iddia ederek, saldırılarla ilgili bilgi sahibi olmadığını savunmuştu. Yıldırım, daha sonra yapılan 2 duruşmasında da Danıştay saldırısını kınayıp iddiaları yalanlamıştı.

MÜEBBETE MAHKUM EDİLDİ

Yıldırım Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi"ndeki yargılamada “Anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs suçundan” müebbet hapse mahkum edildi. Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili olarak da 4 yıl 9 ay hapis cezası almıştı. / vatan