Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, gazete, televizyon ve ajansların Ankara temsilcileri ile savunma muhabirlerine son terör olaylarına ilişkin bilgi verdi. Iğsız, önceki gün saldırıya uğrayan ve 15 şehidin verildiği aktütün de dahil olmak üzere 5 karakolun taşınacağını söyledi.


Iğsız, güvenlik güçleri ile PKK arasında çıkan çatışmada kaybolan 2 uzman çavuşun da şehit olabileceğini söyledi ve ekledi: ''Kuzey Irak terörle mücadelemize destek vermiyor. 2. Ordu Komutanı Aktütün'ü yerinde inceliyor. Aktütün de dahil 5 karakolun yeri değişecek. İddia edildiği gibi istihbarat zaafiyeti yok. Terör örgütü bu saldırıda başarısız oldu. Bayraktepe'deki birlik kahramanca mücadele ettiler, canlarını verdiler ama bölgeyi vermediler. En az 23 terörist öldürüldü. Öldürülen terörist sayısı daha fazla olabilir.''

Toplantıda Orgeneral Iğsız krokiler ve görüntüler eşliğinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Orgeneral Iğsız teröristlerin esas hedefinin Bayraktepe"yi ele geçirmek olduğunun ancak oradaki direniş sonucu teröristlerin amaçlarına ulaşamadıklarını ifade etti.

Basın mensuplarının “Bu kadar baskına rağmen bugüne kadar Aktütün Karakolu neden taşınmadı” şeklindeki sorusunu Orgeneral Iğsız taşınmaya mali olanaklar ve coğrafi koşulların engel olduğunu, bu tür yapıları Genelkurmay"ın kendi mali olanakları ile yaptığından dolayı taşınmanın gerçekleşmediği şeklinde cevapladı..

Toplantıda Aktütün Karakolu"nun bulunduğu bölgenin görüntüleri basın mensuplarına izlettirildi.

Org. Iğsız saldırıyı yapan terörist grupların çok uzun bir zaman içinde bölgede toplandığını tahmin ettiklerini söyledi.

Toplantıda ayrıca 15 şehidin 13"ü havan topundan gelen şarapnellerle hayatını kaybettiği açıklandı.

Toplantıda Genelkurmay 2. Başkanı"na saldırıdan sonra soruşturma açılıp açılmadığı soruldu

Orgeneral Hasan Iğsız soruyu “2. Ordu komutanı bölgede inceleme yapıyor, incelemenin neticesinde soruşturmaya gerek olup olmadığı kararlaştırılacak” şeklinde cevapladı.