Sisteminizin başına ne gelirse gelsin, 5 dakikada ilk kurulduğu haline getirmek ister misiniz? Norton Ghost ile yedeklemeyi anlatıyoruz. Kaçırmayın.

En sık kullandığınız yazılımları, önemli dosyalarınızı bir kenara bırakın, sadece işletim sistemini sürücüleriyle beraber kurmak bile saatler alabiliyor. Oysa 5 dakikada, hem işletim sisteminizi, hem tüm programları hem de dosyalarınızı eski haline getirebilirsiniz.

5 Dakikada Windows Kurun

Norton Ghost ile yapabileceğiniz bu uygulamayı, kurulumundan kullanımına kadar adım adım anlattık. Oluşturduğunuz yedek dosyası ile bilgisayarınız çökse, format atılsa bile eski haline getirmek sadece 5 dakikanızı alıyor ve kaldığınız yerden devam ediyorsunuz.

Yedekleme işlemlerinin düzenli olarak yapılmasını da sağlayabiliyorsunuz. Haftanın belirli günlerinde belirli saatlerinde bilgisayarınız kendiliğinden yedeklenebiliyor. İsterseniz bilgisayarınızın tamamı, istetseniz de sadece sizin belirlediğiniz klasörler.

Performansı Siz Ayarlayın

Yedekleme süresi ise oldukça başarılı. Bu sırada diğer işlerinizi daha kolay yapabilmeniz ve bilgisayarınızın kasılmaması için işlemcinizin ne kadarının kullanması gerektiğini Norton Ghost'a tek tıklamada anlatabiliyorsunuz.

Bu yedekleri taşınabilir bir diske alıyorsanız aklınıza güvenlik konusunda bazı sorular gelebilir. Mesela yedek alınan sabit diskin çalınması ve kaybolması gibi. Bu duruma da bir önlem alınmış durumda. Dilerseniz, yedek alınan dosyalar şifreleniyor ve sadece siz kullanabiliyorsunuz.

Sisteminiz göçtüğü zaman ya da ilk kurduğunuz zamana geri dönmek istediğinizde tek yapmanız gereken şey, Norton Ghost CD'si ile bilgisayarınızı yeniden başlatmak ve aldığınız yedeği göstermek.

HABER 7