Van"ın Erciş ilçesinde il olmak için toplanan 25 bin imza Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin"e gönderilmek üzere kargoya verildi.

Ticaret ve Sanayi Odası önünde imzaların kargoya teslimi için düzenlenen törende konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Arslan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hükümeti zamanında hayal edilemeyecek derecede icraatlar yapıldığını söyleyerek, “Yıllardır il olma hayali çekiyoruz. Başbakan'dan il olma talebimizi kabul etmesini istiyoruz.” dedi.

Erciş"in birçok ilden büyük olduğunu da ifade eden Arslan, daha önce Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Güngör başkanlığındaki akademik komisyonun "Türkiye"de İl Olması Uygun İlçeler" başlıklı çalışmasında Erciş"in il olabilecek 8 ilçe arasına girdiğini hatırlattı. Başkan Arslan bu çalışmanın kendilerini heyecanlandırdığını, umutlandırdığını ifade etti.

Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftçi ise toplanan 25 bin imzanın kargoyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'e gönderildiğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.