Denizli Belediyesi, 4857 Sayılı İş Kanunu'nun 30'uncu maddesi gereğince bünyesinde çalıştırmak üzere ilköğretim okulu mezunu 6 engelli ve 4 eski hükümlü alacağını Resmi Gazete ve İş-Kur'un sitesinde duyurdu. 10 kişilik kontenjan için Türkiye genelinden 4 bin 204 engelli, bin 491 eski hükümlü başvuruda bulundu.

Dokuzkavaklar Hasan Güngör Spor Salonu'nda noter huzurunda yapılan kura çekiminde, 12 asil 12 yedek olmak üzere 24 kişi belirlendi. Kura çekimine katılan Denizlili eski hükümlü ve engelliler, heyecanla adlarının çıkmasını beklerken, 24 kişinin tamamı da Denizli dışındaki başvurulardan oluştu. Denizlili engelli ve eski hükümlüler kura çekimini üzüntülü olarak terk etti.


Denizli'den İş-Kur'a iş için başvuran 500'ün üzerinde engelliden 1 kişinin bile kurada çıkmamasının şansızlıkm olduğunu belirten Altınokta Körler Derneği Denizli Şube Başkanı Muzaffer Eskin, “Belediye başkanı isteseydi, Denizli dışındaki müracaatları kabul etmeyebilirdi. Denizli'de yüzlerce engelli iş beklerken, belediyede çalıştırılacak engellilerin şehir dışından getirilmesi bizleri üzdü” dedi.


Denizli Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Ünal, yasa gereği eleman alım duyurusunu İş-Kur'un yaptığını belirtti. Ünal, “Belirlenen 24 kişi Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ile Adalet Bakanlığı'nda görevli 2 kişi tarafından mülakata alınacak. Belediyede işe başlayacak eski hükümlü ve engelliler bu mülakat sonrası belirlenecek” diye konuştu.


İş-Kur Denizli İl Müdürü Mevlüt Akman da engelli istihdamında, Türkiye genelinin baz alınması koşulunun, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'nun girişimleri ile getirildiğini, o nedenle hiç kimsenin yakınmaya hakkı olmadığını söyledi.