Kuşadası"nın yılın ilk 5 ayındaki turizm verileri açıklandı. Kuşadası"na ilk 5 ay içerisinde 124 gemi seferi yapılırken, aynı sürede günübirlik olarak 94 bin 772 turist Kuşadası Limanı"ndan giriş yaptı.
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kuşadası Turizm Danışma Bürosu"ndan yapılan açıklamaya göre, Kuşadası"na yılın ilk 5 ayında aralarında dev transatlantiklerin de bulunduğu 124 turist gemisi sefer yaptı. Mart ayı başından itibaren düzenli olarak sefer yapmaya başlayan söz konusu gemilerle Kuşadası"na günübirlik olarak gelen turist sayısı da 94 bin 772"yi buldu.
Verilere göre, Kuşadası Limanı"na gelen hem gemi seferi hem de günübirlik turist sayısında önceki yola oranla önemli oranda düşüş yaşandı. Geçen yılın ilk 5 aylık döneminde Kuşadası"na 149 gemi seferi sefer yaparken, bu seferlerle deniz yoluyla 103 bin 874 turist giriş yapmıştı. Böylece, yılın ilk 5 aylık dönemine göre, geçen yıl ile bu yıl arasında Kuşadası"na limandan giriş yapan turist sayısında 9 bine yakın bir düşüş yaşandı. Bu arada, Kuşadası"na deniz yoluyla gelen turistlerin büyük çoğunluğunu zengin Amerikalılar oluştururken, ABD vatandaşlarını sırasıyla İngiliz, Kanada, Almanya, İspanya, Fransa, İtalya ve Yunanistan uyruklu turistler izliyor.
Bu arada, Kuşadası Setur Marina"ya ise yılın ilk 5 ayı içerisinde 64 yat giriş yaparken, Yunan adalarına sefer yapan feribotlar ise 5 ayda 186 sefer gerçekleştirdi. Bu seferlerde Kuşadası"nda 11 bin 715 bin turist giriş yaparken, 11 bin 615 turistte günübirlik olarak Kuşadası"ndan Yunan adalarına gitti.