Olayla ilgili bebeğin annesi olduğu tespit edilen İhlas el-Baho (26), 10 aydır birlikte yaşadığı Ziyad el-Abdullah (24) ve kaldıkları evin sahibinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şehitkamil Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

BEBEĞİN KAFATASINDA KIRIK VAR

Özel ekip, Adli Tıp Kurumundan gönderilen rapor doğrultusunda 5 aylık olduğu ve vücudunda morluklarla kafatasında kırık bulunan bebeğin, 15 Aralık'ta hayatını kaybettiğini tespit etti. Bunun üzerine ekipler, kent genelindeki MOBESE kameralarını incelemeye aldı, hastanelerde çalışma başlattı.

BEBEĞİ DÖVERKEN GÖRÜNTÜSÜNE ULAŞILDI

Binevler Mahallesi'ndeki MOBESE kameralarından 7 Aralık'ta sakallı erkeğin bir bebeği darbederken görüldüğü kayda ulaşan ekipler, araştırmayı derinleştirdi. Görüntülerden, zanlının Suriye uyruklu Ziyad Abdullah olduğu tespit edildi.

DAHA ÖNCE SERBEST BIRAKILMIŞ

Ziyad A. hakkında komşularının ihbarı üzerine daha önce inceleme yapıldığı, polisin 7 Aralık'taki MOBESE kayıtlarına ulaştığı, bebeği darbettiği gerekçesiyle Düztepe Polis Merkezinde işlem yapılan zanlının adliyeye sevk edilmesinin ardından serbest bırakıldığı, bebeğin annesine teslim edildiği belirlendi.

Zanlının kaldığı eve düzenlenen operasyonda Ziyad Abdullah ile 10 aydır birlikte yaşadığı, bebeğin annesi İhlas el-Baho'nun yanı sıra ev sahibi de gözaltına alındı.

ÖNCE İNKAR, SONRA İTİRAF

Bebeğin annesi emniyetteki ifadesinde Suriye'deki iç savaş nedeniyle Halep'ten kaçarak Gaziantep'e geldiklerini söyledi. Nizip ilçesinde eski eşiyle evliyken tanıştığı Ziyad A'nın kendisini davet etmesi üzerine birlikte yaşamaya başladıklarını belirten İhlas el Baho, zanlıdan sık sık şiddet gördüğünü ve kendisini darbettiğini öne sürdü.

İhlas el Baho birlikte yaşamaya başlamadan önce Ziyad Abdullah'ın "Ben size sahip çıkacağım, seni de kızını da çok sevip bağrıma basacağım." diyerek kendisini ikna ettiğini kaydetti.

Ziyad Abdullah ise gözaltına alındıktan sonra bebeğin ölümüyle ilgisinin olmadığını öne sürdü. İfadesinde "Evdeyken bebek koltuktan düşmüştü. Bağrıma basıp susturmaya çalıştık ama nefes almakta güçlük çekiyor gibiydi. Bunun üzerine annesine verip zor nefes aldığını söyledim ama kadın oralı olmadı."

"AKREP SOKMUŞ GİBİ AĞLIYORDU, YERE FIRLATTIM"

diyerek kendisini savunan zanlı, olayla ilgili 7 Aralık'taki MOBESE görüntüleri izletildikten sonra suçunu şu sözlerle itiraf etti: "Dayanılmaz bir sesi vardı sanki akrep sokmuş gibi ağlıyordu, dayanamayıp yere fırlattım. Aslında ona zarar vermek istemiyordum. Dışarıya da belki susar diye gezdirmeye çıkmıştık ama bir an sinirlerime hakim olamayınca olay gerçekleşti."

Bebeğin cesedinin defnedilmek üzere babasına teslim edileceği öğrenildi.

KORKUNÇ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKMIŞTI

Gaziantep'te buz kalıpları arasında parka bırakılan 5 aylık bebek cesedinin ölümü ile ilgili polis aynı bebeğin vahşice dövüldüğünü görüntülerine ulaşmıştı. Ekipler, 7 Aralık akşamı Binevler Mahallesi'nde kucağındaki çocuğu döverken güvenlik kamerasına yansıyan kişinin, bebeği parka bıraktığı tahmin edilen sakallı erkek şahıs ile aynı kişi olduğunu belirledi. Ekiplerin, Suriye uyruklu Ziyad El Abdullah'ın evine yaptığı operasyonda El Abdullah ile birlikte bebeğin öz annesi İhlas El Baho ve çifte yardım eden bir kişi gözaltına alındı.

Görüntülerde sokakta yürürken kucağında taşıdığı kız bebeği dövüp, duvara vurduğu görüntüler yer alırken anne İhlas El Baho'nun da arkadan yürüdüğü görülüyor. Anne İhlas El Baho'nun görüntülerle ilgili ayrıldığı kocasından olan bebeğin, sürekli ağladığı için şu an birlikte olduğu Ziyad El Abdullah tarafından dövüldüğünü söylediği öğrenildi.