Sigorta firması Groupama'dan yapılan açıklamaya göre, Groupama, ''31. İstanbul Film Festivali'' ile beşinci kez hayata geçireceği ''Türk Klasikleri Yeniden'' projesi kapsamında Halit Refiğ'in unutulmaz eseri ''Gurbet Kuşları''nı restore ettiriyor.

Proje kapsamında Mimar Sinan Üniversitesi Sinema Televizyon Merkezi işbirliğiyle orijinal negatifi yenilenen 1964 yapımı ''Gurbet Kuşları'' filmi, ''31. İstanbul Film Festivali'' kapsamında izleyicilerle buluşacak. Halit Refiğ'in yönettiği ve oyuncuları arasında Cüneyt Arkın, Filiz Akın, Özden Çelik, Pervin Par, Tanju Gürsu ve Sevda Ferdağ gibi Türk sinemasının usta oyuncularının bulunduğu ''Gurbet Kuşları'', Türk sinemasının klasikleri arasında yer alıyor.

Bu arada, uluslararası platformda Groupama Gan Sinema Vakfı aracılığıyla dünya sinema mirasını koruma ve sinema sektörünü destekleme alanındaki çalışmalarını 25 yıldır devam ettiren Groupama, 2008'den itibaren çalışmalarını Türkiye'ye de taşıdı. Groupama, 2008'den bu yana ''Türk Klasikleri Yeniden'' projesi kapsamında Erden Kıral'ın ''Bereketli Topraklar Üzerinde'', Ömer Lütfi Akad'ın ''Vurun Kahpeye'', Atıf Yılmaz'ın ''Selvi Boylum Al Yazmalım'' ve Memduh Ün'ün ''Üç Arkadaş'' filminin restorasyonunu üstlendi.

''31. İstanbul Film Festivali'', bu yıl 31 Mart-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. (AA)