Genç yaşlarda evlenip 20 yıl birlikte yaşadıktan sonra boşanan 85 yaşındaki Lena Henderson ve Roland Davis çifti, 48 yıl sonra tekrar dünya evine girecek.
Henüz çok gençken Tennessee eyaletinin Chattanooga kentinde tanışıp evlendiklerini ve 4 çocuk sahibi olduklarını ifade eden çift, 1964 yılında boşandıklarını ama birbirleriyle olan iletişimi asla koparmadıklarını söyledi.
TELEFONDA KONUŞURKEN "EVET" DEDİ
Yaşlarından ve uzun süreli ayrılıklarından daha ilginç olanı ise bu kararı almalarındaki kolaylık oldu. 30 yıl önce New York'taki Batı Seneca eyaletine taşınan Lena Henderson, birkaç ay önce karısı öldükten sonra Colorado'da yalnız başına yaşayan ordu emeklisi Roland Davis'le telefonda konuşurken Davis'in evlilik teklifine "evet" cevabını verdi. Böylece, 85 yaşında olmalarına rağmen Lena Henderson ve Roland Davis için ikinci bir şans daha doğdu.
Davis, "Hep bunun olabileceğini düşünmüştüm. Her an aklımın bir köşesindeydi. Şimdi tekrar bir araya gelebildiğimiz için çok minnettarız" diye konuştu.
"BİRBİRİMİZİ DÜŞÜNMEKTEN VAZGEÇMEDİK"
Eski eşinin yaptığı ikinci evlilikten sonra bile onu aramaya devam eden Henderson, Davis'in yeni karısını arayıp, onunla nasıl başa çıkması gerektiği hakkında tavsiyeler verdiğini söyleyerek, "Sanırım, onca zaman sonra bile çok uzakta olmamıza rağmen birbirimizi düşünmekten vazgeçmedik" dedi.
Davis ayrıca, "Nişan yüzüğünü tişörtüme iğneledim, çünkü bu çok önemli bir yüzük" diyerek Colorado'dan Buffalo'ya yaptığı uçuş esnasında, yüzüğü kaybetmekten korktuğunu ve bunun için fazladan önlem aldığını itiraf etti.
EN ÇOK KIZLARI SEVİNDİ
Yeniden evlenmelerine en çok sevinen kişi de, anne ve babasına bu kararı almalarında yardımcı olan en büyük kızları Johnnie Mae Funderbirk oldu. Funderbirk, eski eşinin ölümünden sonra babasının Colorado'da yalnız başına yaşamasından endişelenip, annesi ve ailenin geri kalanıyla yeniden bir araya gelmesi konusunda ısrarlarda bulundu.
En küçük kızları Renita Chadwick ise, "Her çocuğun rüyası ebeveynlerinin sonsuza kadar birlikte olduklarını görebilmektir. Bu hikayeyi paylaştığım herkes gülümsüyor, kahkaha atıyor veya ağlıyor" şeklinde konuştu.
Çift, cumartesi günü yer alacak olan ve dört kuşak ailelerinin de katılacağı, gelinin çelik mavisi bir elbise, damadınsa smokin giyeceği törende yeniden evlenecek. (BRK)