10-15 yıl öncesine kadar Ramazan bayramına birkaç ay kala sabahlara kadar çalışmaya başlayan terziler, şimdilerde sadece bayramlara sayılı günler kala iş bulabiliyor. Söke'de Mimar Sinan Caddesi üzerinde 47 yıldır terzilik yapan Ahmet Çiçek, “Ham dolsun aç kalmayacak kadar iş yapıyoruz” diyor.

Yanında 5-6 kalfa çalıştırdığı günleri hatırlatan Ahmet usta,şimdilerde paça kıvırma,ütü ya da yılda birkaç takım elbise, pantolon diktiğini söylüyor.Fakat Ahmet Usta tüm zorluklara rağmen hala mesleğini yaşatmaya devam ederken,47 yıllık azmi de görenlere adeta şapka çıkartıyor.

Her sabah iş yerinin kapısını açtıktan sonra ilk iş olarak odun kömürüyle ısınan ütüsünün kömürünü tazelediğini söyleyen Ahmet Usta, “Kömürle ısıttığım pantolonun ütüsü hiç bozulmaz. Ayrıca bu ütü kumaşı yakmaz.Kış aylarında iş yerini sıcak tutması ise cabası” diye konuşuyor.

47 yıldır bıkmadan, usanmadan kömür ütüyü ısıtan Ahmet Usta, şunları söylüyor: “Aslında yıllar önce elektrikli ütü almıştım.Fakat verim alamayınca tekrar kömürlü ütüye döndüm. Bu ütüye sabah kömürü koyarsınız,işiniz varsa, siz çarşıya gidip,gelinceye kadar bu ütü sıcak kalır”