Çulluca’nın sigarayı bırakmasına Başkan Alıcık ise, “Senin sigarayı bırakman çocuklarının eğitim hayatına ışık tutacak” dedi. 

IV. Uluslararası Gerontoloji ödül töreninden sonra Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı makamında ziyaret eden Antalyalı İş Adamı Ali Bıdı, Başkan Alıcık’ın çay ikramı üzerine odaya giren Çay Ocağı işletmecisi Bahattin Çulluca’nın cebindeki sigara paketini ve düzensiz nefes alışverişlerini görünce “sigarayı bırakmalısın. Eğer şu anda sigarayı bırakırsan çocuklarının eğitim masraflarını ben üstleneceğim” dedi.

İşadamı Ali Bıdı’nın bu önemli teklifi üzerine 10 dakika düşünen Nazilli Belediyesinde Çay Ocağı işleten Bahattin Çulluca, 6 yaşında başladığı ve 46 yıldır içtiği sigarayı bırakma sözü verdi. 46 yıldan bu yana içtiğini belirten Çulluca; “Şu an Belediye başkanım ve sizin önünüzde sigarayı bırakmaya söz veriyorum” diyerek cebindeki sigara paketini çıkarıp içindeki sigaraları kırdı. Başkan Haluk Alıcık, işletmeci Bahattin Çulluca’nın ve ailesinin sağlık bakım giderlerinin Nazilli Belediyesinin üstleneceğini ve sigara içip içmediğini bizzat kendisinin kontrol edeceğini belirterek “zaten nefes alıp vermede zorlanıyorsun ve Astım hastasısın. Şu an senin için çok iyi bir fırsat. Kendi geleceğin ve çocuklarının geleceği için sigaraya içmeye son vermelisin. Burada verdiğin sözün takipçisi ben olacağım. Senin sigarayı bırakman çocuklarının eğitim hayatına ışık tutacak” dedi.

Bahattin Çulluca’nın İlköğretim 6’ncı sınıf ve Lise 10’uncu sınıfa giden iki kızının Üniversite eğitimleri başladığı andan itibaren eğitim masraflarını üstlenecek olan Antalyalı İşadamı Ali Bıdı ise, “Bahattin sigarayı bırakacağının sözünü verdi. Bende kızlarının üniversite eğitimleri başladığı ve eğitimleri sürdüğü müddetçe çocuklarının tüm eğitim masraflarını üstleniyorum” dedi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg