BDP, MHP'nin grup önerilerinin ardından CHP'nin, emeklilikte yaş sınırına takılanlara ilişkin verdiği araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi görüşüldü.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, sosyal güvenlik sisteminde sıklıkla yapılan değişiklikler ve ekonomik krizlerin, her seferinde çalışanları vurduğunu söyledi.

Çetin, emeklilikte yaşı kademeli olarak yükselten kanun nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu ifade ederek, bu sorunun çözülmesi gerektiğini belirtti.

BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken ''AK Parti döneminde, ultra zengin sayısının arttığını, emekçi kesimin bütçeden aldığı payın ise her geçen gün düştüğünü'' ifade etti.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, bir çok vatandaşın, sosyal güvenlik sistemi nedeniyle mağduriyet yaşadığını, emeklilikte yaşını bekleyenlerin haklarını aradığını, TBMM'den çözüm beklediğini ifade etti.

AKP Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 1990'lı yıllarda kadınların 38, erkeklerin 43 yaşında emekli olmasına yönelik sosyal güvenlik sisteminde, sürekli açık verildiğini söyledi. Bilgiç, 2008'deki reformla, emeklilik yaşıyla ilgili 65 yaş sınırının, popülist söylemlerle değil, bürokratların, teknik uzmanların çalışmasıyla oluşturulan bir sınır olduğunu anlatarak, bunun bu gerekli ve önemli olduğunu dile getirdi.

Görüşmelerin ardından yapılan oylamada, CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Genel Kurulda, daha sonra zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanun teklifinin görüşmelerine geçildi.