Söke Lisesi"nde buluşan Söke Lisesi mezunları arkadaşları ve aynı dönemin öğretmenleri ile hasret giderdiler. Mezunlar 40 yıl sonra yeniden buluşmanın mutluluğu yanında duygusal anlar da yaşadılar.
İlk buluşma Söke Lisesi toplantı salonunda gerçekleşti. Aynı dönemin gündüzlü mezunlarından Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ve THM Sanatçısı Saime Cantürk"ün de bulunduğu mezunlar buluşmasında Söke Lisesi Müdürü Mustafa Uçkay yaptığı konuşmada; “1975 yılı mezunlarımızın her yıl burada buluşması bize mutluluk ve heyecan veriyor. Bu buluşmada biz sadece ev sahipliği yapıyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Söke Lisesi mezunlarının buluşmasında büyük payı olan dönemin mezun öğrencilerinden Cevat Balta, buluşmaya katılanlara teşekkür ederek; “Söke Lisesi mezunlarının buluşması dönemin yatılı mezunlarının buluşması gayesiyle başlamıştı. Ama son dönemde aynı dönemin gündüzlü bölümünde okuyan arkadaşlarımızı da aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Söke Lisesi"nde eğitim gördüğümüz yıllardaki aynı heyecan ve mutluluğu yıllar sonra yeniden yaşadığımız için çok mutluyum” dedi.
Konuşmaların ardından Cevat Balta öğretmenlerin adına Söke Lisesi Müdürü Mustafa Uçkay"a ve Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi"ye plaket takdim etti. Plaketini alırken konuşan Söke Belediye Başkanı ve dönemin gündüzlü bölümü öğrencilerinden Necdet Özekmekçi; “Burada mutluluk, heyecan ve duygusallığı bir arada yaşıyoruz. Bu organizasyon sayesinde günlük yaşamda göremediğimiz arkadaşlarımız ve öğretmenlerimiz ile buluşma şansı buluyoruz. Mezunların buluşmasında emek harcayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Söke Lisesi"nin 1969-1975 yılı mezunları dönemin fotoğraflarından hazırlanan sinevizyon gösterisini izleyerek; hatıralarını tazeleyip, nostalji yaşadılar. Hazırlanan videoyu izlerken birbirlerine laf atmayı ihmal etmeyen Söke Lisesi mezunlarının bir kısmı gözyaşlarını da tutamadı. Daha sonra Söke Lisesi mezunları okul yıllarında beraber kaldıkları ve eğitim gördükleri Söke Lisesi pansiyon binasına geçtiler. Burada tıpkı 40 yıl önce yaptıkları gibi karavanadan yemek yiyen mezunlar, yemeklerini tabldot kaplarda yediler. Menüde ise kuru fasulye, pilav ve turşu bulunan yemekte sohbetlerine de devam ederek, hasret giderdiler.
“VEFAT EDEN ARKADAŞLARA VEFA”
Söke Lisesi"nin 1975 mezunları aynı dönemde birlikte eğitim gördükleri ve 11 Kasım 2007"de kaybettikleri arkadaşları Sökeli Dr. Naci Çakır"ı da unutmadılar. Mezunlardan bir grup, Sökeli merhum doktor Naci Çakır"ın Granta Mezarlığı"nda bulunan kabrini ziyaret ederek, diğer arkadaşlarının selamlarını ilettiler.