Erdoğan, Denizli'deki mitingde, tüm kurumlarla ekonomik krizi yakından takip ettiklerini belirterek, "Yeni tedbirler almaktan da kaçınmayız" dedi..

Başbakan Tayyip Erdoğan, ekonomik krizi yakından takip ettiklerini belirterek, "Gerektiğinde de tedbirlerimizi alıyoruz. Şu ana kadar 40'a yakın tedbir aldık ve uygulamaya başladık. Gerektiğinde yeni tedbirler almaktan da kaçınmayız" dedi. Erdoğan, dün partisinin Ankara Beypazarı'nda ve Denizli'de düzenlediği mitinglerde konuştu. Denizli'deki mitingde Erdoğan, muhalefete yüklenerek, yapıcı bir projeleri olmadığını söyledi. "Sayın Baykal'ın kılavuzu farklı. Her zaman söylüyorum kılavuzuna dikkat et, kargadan kılavuz olmaz" diyen Erdoğan, küresel krizle ilgili şöyle konuştu: "Bütün kurumlarımız, Hazinemiz, Merkez Bankamız, ekonominin tüm unsurları krizi yakından takip ediyor, gerektiğinde tedbirlerimizi de alıyoruz. Şu ana kadar 40'a yakın tedbir aldık ve uygulamaya başladık. 3 ay süreyle konutta, beyaz eşyada ve otomotivde vergileri indiriyoruz. Bu, vatandaşlarımız için önemli bir fırsattır. Gerektikçe yeni tedbirler almaktan da kaçınmayız. 3Y dediğim, yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk. Bunlara karşı mücadelemizi kararlı bir halde devam ettiriyoruz." Atatürk'ün bu ülkeyi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi koyduğunu belirten Erdoğan, "Beyefendiler lafını yapıyor, biz ise icraatını" dedi. Erdoğan, Denizli'de ayrıca TOKİ'nin anahtar teslim törenine de katıldı.

'ÖLÜ REHİN ALINIR MI?'
Ankara'daki mitingde de Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yüklendi. Erdoğan, sağlıkta attıkları adımlardan söz ederken, "Hastanelerde ölüyü rehin alıyorlardı. Sayın Bahçeli sen önce bunun hesabını ver. Ölü rehin alınır mı? Turşusunu mu kuracaksın" dedi. Eskiden karşılıksız para basıldığını söyleyen Erdoğan, "Bu, vatandaşa ihanettir. Karşılıksız para basılmaz. Bunun adı modern hırsızlıktır" diye konuştu. Erdoğan, alanda bulunan kadınlara da seslenerek, "Alanın neredeyse yarıya yakınında hanım kardeşlerim var. Hanım kardeşlerim bu işi bitirebilir" diye konuştu. Erdoğan, Beypazarı'nda Eti Soda Külü tesislerinin de açılışını yaptı.

'TÜRKİYE'Yİ PAÇASINDAN ÇEKİYORLAR'
Erdoğan, Denizli'de demokrasilerde muhalefetin yapıcı eleştiride bulunması, ülkenin daha ileri gitmesi için proje üretmesi gerektiğini belirterek, ''Bunlarda bu var mı? CHP'de, MHP'de bu yapıcı üslubu görüyor musunuz? Türkiye ilerliyor, bunlar Türkiye'nin paçasına yapışıyor. Türkiye kalkınıyor, bunlar Türkiye'yi paçasından çekiştiriyor'' dedi.

SABAH