Diyarbakır’da PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlenen operesyonda top atışı kazasında şehit olan Özel Harekatçı polis memuru Akın Bayram, Diyarbakır’da düzenlenen törenle gözyaşları arasında memleketi Ordu’ya uğurlandı. Şehidin eşi Filiz Bayram, oğulları 8 yaşındaki Tayfun ve henüz kundakta olan 40 günlük Yiğit Efe ile tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Şehit oğlu Tayfun'un babasının yanından bir an bile olsun ayrılmaması herkesi ağlattı.

PKK’lı teröristlerin, 13 Mayıs günü Diyarbakır’ın Kulp ile Muş karayolunun Şenyayla Bölgesi’nde yol keserek, Ak Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik’i kaçırmasının ardından bölgede güvenlik güçleri operasyonları sıklaştırdı. Operasyon kapsamında dün top atışı sırasında meydana gelen kazada Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru 40 yaşındaki Akın Bayram şehit oldu.

Şehit polis memuru Bayram için bugün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Vali Ünal Erkan Helikopter Alanı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Vali Mustafa Toprak, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, şehidin silah arkadaşları ve yakınları katıldı.

KUNDAKTA TABUTUN BAŞINA GETİRİLDİ

Şehit Akın Bayram’ın eşi Filiz Bayram, törende gözyaşlarına boğulurken, sağlık görevlileri ve polislerin yardımıyla ayakta durabildi. Törende şehit eşi Filiz Bayram, oğulları Tayfun, 40 günlük Yiğit Efe ile tabutun başına getirildi. Tabuta sarılan Filiz Bayram gözyaşları dökerken, "Ben ne yaparım ne ederim, ben ömrümü nasıl bitireyim Akın’ım, bu yıllar nasıl geçer. Ben o evlatlarınla ne yaparım. Akın’ım" diyerek feryat etti.

MESLEKTAŞLARI GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

Şehit Bayram’ın öz geçmişinin okunmasının ardından cenazesi duaların ardından omuzlara alınırken, şehidin özel harekat memuru silah arkadaşları tekbirler getirerek cenazeyi gözyaşları içinde helikoptere götürdü.

Şehit Bayram’ın tabutunun konulduğu helikoptere ilk binen oğlu Tayfun Bayram, bir süre büyük üzüntü içinde babasının tabutuna baktı. Daha sonra eşi Filiz Bayram ve 40 günlük Efe Yiğit’te tabutun bulunduğu helikoptere bindirildi. Helikopterin kalkışı sırasında selam durup el sallayan polislere şehit eşi de el sallayarak karşılık verirken duygulu anlar yaşandı.

Şehit Akın Bayram’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere helikopterle memleketi Ordu’ya götürüldü.