Hükümetin Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili yaptığı yeni düzenleme ile Bağ-Kur ve SSK'ya gecikmiş borcu olan ve borçlarını taksitlendirmek isteyen yüzlerce vatandaş son bir aylık ek süreden faydalanmak için Aydın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Sabahın erken saatlerinden itibaren kurum önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar arasında Aydın"ın uzak İlçe ve köylerinden bir gün önce gelen vatandaşlar geceyi de Aydın Sosyal Güvenlik Kurumu önünde geçirdiler.
Sabahın erken saatlerinde başlayan kuyruğun her saat büyüdüğünü belirten vatandaşlar “Burada 40 derece sıcaklığın altına saatlerce sıranın gelmesini bekliyoruz ama sıra bir türlü ilerlemiyor. Hatırlı kişilerin işleri öne alınıp daha çabuk bitiriliyor” diye konuştular
Nazillinin dağ köyünden bir gün önce geldiğini söyleyen Ali Demir isimli vatandaş devletin kendilerine verdiği fırsatın kurumun gerekli tedbiri almamasından dolayı kendilerine eziyet haline geldiğini belirterek “Bir dosyanın işi saatler sürüyor, beklemekten ayaklarımıza karasular indi yorgunluktan kaldırımın üzerine oturup uyuklayan insanlar var. Fazlaca yoğunluk olduğu doğru içerideki memur arkadaşları da suçlamıyorum ama bunun tedbiri daha önceden alınmalıydı” diye konuştu.
Bazı vatandaşlarda daha önce kuruma başvurarak gün aldıklarını, verilen tarihte gelmelerine rağmen işlemleri bitirilemediği için ek süre kuyruğunda beklemek zorunda kaldıklarını belirttiler