Başkanım, Meclis"i bahçede toplayalım

Sigara yasağı, yasak kararının alındığı TBMM"de gündemin önemli maddesi olmaya devam ediyor. Tiryaki milletvekilleri, yasaklara uymakta zorlanırken bahçede ilginç görünümler ortaya çıkıyor. Meclis Başkanı Köksal Toptan, önceki gün bahçede tiryaki vekillerin "Başkanım, Meclis"i bahçede toplayalım" önerisiyle karşılaştı.

KAPALI mekanlarda sigara içme yasağı, tiryaki milletvekillerini zorlarken, birbirinden ilginç öneriler gündeme geldi. AKP"li arkadaşlarının "Odasında gizli gizli sigara içiyor" diye TBMM Başkanı Köksal Toptan"a şikáyet ettikleri İdare Amiri Hüsrev Kutlu, "Benim odamda bir tek kişi sigara içiyor. O da Atatürk. Odamda Atatürk"ün sigara içen resmi asılı, herhalde resimlere de müdahale etmeyeceksiniz" dedi. Kutlu, Meclis kulisindeki Mareşal Atatürk tablosuna itirazlarıyla gündeme gelmiş, İdare Amiri seçildikten sonra da ilk iş olarak odasına Atatürk tablosu astırmıştı.

4. Murad değilim

Sigara yasağından sonra sık sık kulislere gelerek denetim yapan Toptan, milletvekillerini dinledi. Toptan, "Sigara teftişine mi çıktınız?" sorusuna "Yapmayın ben Dördüncü Murad değilim" dedi. Toptan, daha sonra bahçeye çıkarak, sigara içen milletvekilleriyle sohbet etti ve kulislerdekinden daha fazla milletvekilinin bahçede olduğunu gördü. Toptan da bahçede sigara içenlere uygun mekanlar yaratılması, küllükler ve oturma grupları konulması talimatı verdi. Toptan, "Ben inanıyorum ki; 10-15 yıl sonra tütün ekimi yasaklanacak" dedi.

Bazı milletvekilleri de Toptan"la sohbet ederken, tenis kortunun yenilenmesi, çay ocaklarına takviye yapılması, bahçeye masalar konulması taleplerinde bulundu. Tiryaki vekillerin bir kısmı da "Genel Kurul"a bahçede toplayın" talebini gündeme getirdi. (hürriyet)