İstanbul TEM karayolunun 60. kilometresinde içlerinde toplam 200 yolcu bulunan 4 otobüse kurşun isabet etti. Kurşunların kim tarafından ve nereden atıldığı bilinmiyor.

Olay, başkente 60 kilometre mesafe kala gerçekleşti. Ankara istikametinde seyreden 4 otobüsün çeşitli yerlerine kurşun isabet etti. Bir otobüsün camı parçalandı, diğer otobüslerin camlarında ise çatlaklar meydana geldi. Yolcuların bir kısmı araçlardan inerken, bir kısmı da oturdukları yerde yaşadıkları şoku atlatmaya çalıştı. Bir patlama sesi duyduklarını belirten bazı yolcular, pencerelere taş çarptığını sandıklarını dile getirdi. Bir yolcu, birçok otobüsün yol kenarında durduğunu gördüklerini ve inip baktıkları zaman taş değil kurşun izlerine rastladıklarını aktardı.

Başka bir yolcu ise, "Çift cam olması nedeniyle kurşun birini parçaladı, diğerine takıldı. Yoksa daha kötü sonuçlar olabilirdi. Karanlık olması sebebiyle kimseyi göremedik" dedi. İnceleme yapan jandarma ekipleri, hasar gören camların fotoğraflarını çekti. Tutanak tutulmasının ardından otobüsler yolcularıyla beraber olay yerinden ayrıldı. Kurşunlamaya, bölgede gece avlanmaya çıkan avcıların sebep olabileceği iddia edildi.

CHA