İddiaya göre, o dönemde Antalya'da yaşayan 2 çocuk annesi Hava Dursun, 4 yıl önce artan karın ağrısı şikayetleri üzerine Devlet Hastanesi'ne gitti. Dış gebeliğe bağlı olarak hemen ameliyata alınan Dursun'un karnında gazlı bez unutuldu. Skandal, 4 yıl sonra 3 çocuğuna hamile kalan kadının, doktora gitmesiyle ortaya çıktı.

Hamile olduğu için ameliyat edilmeyen Dursun, doğuma kadar ağrıları yüzünden defalarca hastanelik oldu. Şikayetlerinin gebelikle alakalı olmadığı belirlenen kadın kasık fıtığı teşhisiyle ameliyat edilmek istendi. Fakat bu amaliyat, anne tarafından, bebeğinin zihinsel engelli doğma ihtimali üzerine reddedildi. Ve sonuçta bebeğin sezaryenle alınmasını kararlaştırdı. Hamileliğinin 8,. ayında Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bıçak altına yatan Dursun'un karnından nur topu gibi bir bebek ardından de başlangıçta ne olduğu anlaşılamayan bir kitle çıkarıldı. Patolojiye gönderilen bu parçanın, gazlı bez olduğunun tespiti herkesi şoke etti.
"SEZARYENİN ARDINDAN, KARNIMDAN 4 YIL EVVEL UNUTULAN GAZLI BEZ ÇIKTI"
Soluğu adliye eden ev hanımı Hava Dursun (33), "4 yıl önce artan karın ağırısı şikayetlerim için Antalya Devlet Hastanesi'ne gittik. Beni 'Dış gebelik var' diyerek ameliyata aldılar. O esnada karnımda gazlı bez unutmuşlar. Birkaç sene sonra hamile kaldım. Hamileliğimin 4. ayında sancılarım giderek arttı. Doktora gittiğimde, hamilelikle ilgili bir sıkıntım olmadığı belirtilerek, genel cerrahiye gitmem istendi. Buradaki doktor da kasık fıtığı olduğumu söyleyerek, beni ameliyat etmek istedi. Fakat hamile olduğum için bebeğimin özürlü olarak dünyaya gelebileceği belirtildi. Ben de bu operasyona karşı çıktım. Hamilelik süresince ağrılarım yüzünden defalarca hastanelik oldum. İki çocuğum daha vardı. Onların psikolojisi bozuldu. Eşim işten ayrıldı, sürekli benimle ilgileniyordu. Çocuğum 8 aylıkken dünyaya geldi. Bu süreçte bebeğimi kaybetme riskim vardı. Stresten dolayı şeker hastalığı başladı. Maddi manevi çok sıkıntılar yaşadık. Sezeryanın ardından karnımda gazlı bez olduğu ortaya çıktı. Ben hakkımı aramak istiyorum. İnsan hayatı o kadar ucuz değil" diye konuştu.
"DOKTORUN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ"
Bir markette işçi olarak çalışan baba Fehmi Dursun (36) ise, "Yaşadığımız olaylardan dolayı şikayetçiyiz. Bunun yüzünden eşimi ve çocuğumu kaybedebilirdim. Doktorun cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu. Bu arada doğumuyla birlikte skandalın da ortaya çıkaran ve 1 ay boyunca kuvözde kalan Ecrin'in sağlık durumunun ise iyi olduğu ifade edildi.