Washington'daki Lewis-McChord üssünde görev yapan asker Joshua Tabor, dört yaşındaki kızı alfabeyi okuyamıyor diye sinirlenip, küçük kız üzerinde CIA'in işkence tekniğini uyguladı.
27 yaşındaki Tabor, kızının velayetini sadece dört hafta kazanmıştı.
Tabor, kurbanın kafasına dökülen suyla boğulma hissinin yaratıldığı işkence tekniğini kızına uygulama nedeninin kızının sudan korkması olarak açıkladı.
Guantanamo'daki El Kaide zanlılarını konuşturmak amacıyla CIA tarafından kullanılan bu teknik, Başkan Barack Obama tarafından yasadışı ilan edilmişti.
Tabor, başında askeri kaskla komşularının camlarını kırmakla tehdit ederken polis tarafından yakalandı. Tabor'ın evine gidip kızarkadaşıyla görüşen polis, "su işkencesi" iddiasını da burada ortaya çıkardı.
Kızarkadaşı işkenceyi polislere anlatırken, korkmuş küçük kız da dolaba saklanmıştı. Kızın sırtında çürükler, boynunda ve boğazında da sıyrıklara rastlandı.
Bu yaraların nasıl olduğunu soran polisler, "babam yaptı" cevabını aldı. Polis sorgulamasında Tabor, kızı alfabeyi okuyamadığı için boynundan tutup kafasını su dolu kovaya soktuğunu itiraf etti.
Bu hafta duruşmaya çıkarılacak olan Tabor'ın kızıyla görüşmesine izin verilmezken, işkenceye uğrayan küçük kız koruma altına alındı. - milliyet