Sobaya kömür atarak uykuya dalan Babaanne Vahide Kepkin ve 4 torunu bir daha uyanamadı.

Havaların soğumasıyla birlikte yakılan sobalar can almaya devam ediyor. Ümraniye Esenşehir Mahallesi, Atatürk Caddesi, Katip Çelebi Sokak Numara 42'de yaşayan Kepkın ailesinden 5 kişi, kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Olay, dün sabah saat 10.30 sıralarında, üst katta oturan amca Mehmet Kepkın'ın, çocukları kahvaltıya çağırmak istemesi üzerine ortaya çıktı.

DÜĞÜNE GİTTİLER

Siirt'teki bir akrabalarının düğününe giden Nezir- Müyesser Kepkın çifti 3, Cem Gerçekli ve Lalihan Kepkın çifti ise 1 çocuğunu babaanne Vahide Kepkın'a (54) teslim etti. Kepkın ailesinin babaları Bayram Kepkın'ın ise hacca gittiği için evde olmadığı öğrenildi.

KÖMÜR ATIP YATTI

Torunları ile birlikte kalan Vahide Kepkın, önceki akşam sobaya kömür atarak torunları ile birlikte uyudu. Sabah 10.30 sıralarında, üst katta oturan amca Mehmet Kepkın, annesi ve yeğenlerini kahvaltıya çağırmak için kapıyı çaldı ancak, açan olmadı. Kapıyı açarak içeri giren Mehmet Kepkın, sobanın bulunduğu odada annesi ve yeğenlerinin cansız bedenleri ile karşılaştı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, son bir umutla babaanne Vahide (54), torunları Sevda (15), Nihat (8), Abdullah (10) ile kuzenleri Mahsun Kepkın'ı (10) ambulansla Sancaktepe'deki Özel Bölge Hastanesi'ne gönderdi. Hastanede yapılan kontrollerde, babaanne ve torunlarının hayatını kaybettiği anlaşıldı. Durumu öğrenen akrabaları, eve ve hastaneye akın etti. Acı haber Siirt'te bulunan ailelere de haber verildi. Haberi alan Kepkın ailelerinin İstanbul'a gelmek için yola çıktığı öğrenildi. Polis ekipleri, evde yaptığı incelemede, 5 kişinin kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini belirlenirken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

50 dakika uğraştık döndüremedik

Ümraniye'de sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen bir kadın ve 4 torununun, hastaneye götürüldüğünde yaşam belirtilerinin olmadığı belirtildi. Özel Bölge Hastanesi Başhekimi Dahiliye Uzmanı Dr. Fahrettin Gündoğdu, hastanelerine getirilen vakalara ilk müdahaleyi yaparak 50 dakika boyunca mücadele verdiklerini ancak hastaları geri döndüremediklerini dile getirdi./yeni şafak