Nazilli’de bir işletmeden alınan numune de çıkan peroksit atığı çıkması Nazilli ve Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlerini harekete geçirdi ve 4 ton incir imha edildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Aydın İl Müdürlüğü ve Nazilli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ortaklaşa yaptığı periyodik kontroller sırasında bir işletmeden alınan numune yapılan laboratuar incelemesinde ‘hidrojen peroksit’ kalıntısı bulunması üzerine iş yerinde bulunan incirler imha edilmesi kararlaştırıldı. Müdürlük tarından el konulan 4 ton özürlü incir, Nazilli Belediyesine ait kamyon ve kepçe ile yine Nazilli Belediyesine ait Kuyucak’ın Beşeylül köyü yakınlarındaki katı atık tesisinde yetkililerin kontrolü altında imha edildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Nazilli’de Türk Gıda Kodeksine uygun olmadığının tespit edilen 4 ton sağlıksız incirin toplanarak imha edildi. Ayrıca söz konusu işyeri de yaklaşık 11 Bin 850 TL gibi bir idari para cezası yazılacaktır. Tüm işletmelerimizi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. İşletmelerimize habersizce yapılan periyodik kontrollerimiz devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.