Son bir hafta içinde şehit düşen iki polis memuru ile bir er ve bir astsubayın eşlerinin hamile olduğu ve cenaze töreninde ayakta durmakta güçlük çektikleri görüldü.
Van"ın Başkale ilçesinde, kaçakçılıkla ilgili operasyon dönüşü, içinde bulundukları aracın şarampole yuvarlanması sonucu şehit olan polis memurları Ersin Yılmaz ile Ramazan Aslan için dün Van Emniyet Müdürlüğü"nde tören düzenlendi.
Törene ikisi de hamile olan eşleri de katıldı. Bir çocuk babası Yılmaz"ın polis olan eşi Sevinç Yılmaz ile Aslan"ın ev kadını eşi Nilgün Aslan, ayakta durmakta güçlük çekti.

Konya ve Antalya"da tören
Üç gün önce Ardahan Çıldır"da askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Er Arif Mutlu (21) için de dün memleketi Konya Kulu"da tören düzenlendi. Törende Mutlu"nun imam nikâhlı yedi aylık hamile eşi Serap Erdoğan"ın (17) ayakta durmakta zorlandığı görüldü.
Batman Kozluk"ta önceki gün teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Astsubay Üstçavuş Süleyman Gür"ün (30) cenazesi dün askeri uçakla Antalya Gazipaşa Havaalanı"na getirildi. Canezeyi gören Gür"ün iki aylık hamile olan öğretmen eşi Sibel Gür baygınlık geçirdi.

Cenaze törenine 5 bin kişi katıldı
Batman"ın Kozluk ilçesi kırsal kesiminde önceki gün devriye görevi yapan askeri araca PKK"lı teröristlerin açtığı ateşte şehit olan Astsubay Üstçavuş Süleyman Gür"ün (30) cenazesi dün askeri uçakla Antalya Gazipaşa Havaalanı"na getirildi.
Canezeyi gören şehit Astsubay Gür"ün iki aylık hamile olan öğretmen eşi Sibel Gür baygınlık geçirdi. Gür, Gazipaşa"da 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Komutanlar, Şehit Gür"ün eşini, annesi ile babasını teselli etmeye çalıştı.

Askerlik dönüşü evlenecekti
Üç gün önce Ardahan"ın Çıldır ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Er Arif Mutlu"nun (21) cenazesi dün Konya"nın Kulu ilçesinde düzenlenen ve yaklaşık iki bin kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi. Askeri aracın Kenarbel köyü mevkiinde şarampole devrilmesi sonucu beş asker de yaralanmıştı. Cenazenin, tören öncesi evine getirildiği sırada Mutlu"nun yakınları sinir krizi geçirdi. Şehidin imam nikâhlı yedi aylık hamile eşi Serap Erdoğan"ın (17) ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Mutlu"nun askerliği bitince evlenmeyi düşündüğü belirtildi.

Ramazan Aslan"ın öğretmen olarak atanamayınca polislik sınavına girdiği belirtildi.

Şehit polis memuru Ersin Yılmaz için dün Van Emniyeti"nde düzenlenen törene hamile eşi de katıldı. Yılmaz bir çocuk babasıydı.
DHA