Bağımsız milletvekili Seyit Eyyüpoğlu"nun 12 yaşındaki torununu evinin önünden kaçıranlar parayı aldıktan sonra küçük çocuğu bıraktı. 4 şüpheli 15 saat sonra yakalandı.

ŞANLIURFA Bağımsız Milletvekili, Şeyhanlı aşireti reisi, 2 eşi, 18 çocuğu 67 torunu olan Seyit Eyyüpoğlu"nun 12 yaşındaki torunu S.E., önceki akşam kaçırıldı. Çocuğu kaçırıp 150 bin TL fidye alan 4 şüpheli, 3 saat sonra serbest bıraktı.

S.E. önceki akşam 19.30 sıralarında evlerinin önünde oynarken plakasız bir otomobile bindirilip kaçırıldı. Çocuğu kaçıranlar, baba Abdurrahman Eyyüpoğlu"nu arayarak 150 bin TL fidye istedi. Ailenin haber vermesiyle harekete geçen polis, kentte arama başlattı, aile de fidyecilerle görüşmeyi sürdürdü. Fidyecilere para, Organize Sanayi Bölgesi civarındaki buluşma noktasında Şanlıurfa-Gaziantep Otoyolu"nun girişinde baba Abdurrahman Eyyüpoğlu tarafından teslim edildi. Fidyenin alınmasından sonra S.E. 23.30 sıralarında İpekyol Mahallesi"nde serbest bırakıldı. Serbest kalan çocuk bir telefon kulübesinden ailesini arayarak, "Gelip beni alın" dedi. Bu sırada fidyecileri takibe alan polis, çocuğun bırakılmasının ardından 15 saat sonra, verilen parayla birlikte şüphelileri ele geçirdi. Kimlikleri açıklanmayan 4 şüphelinin sorgusu sürerken, olaya karışan 8 kişinin de arandığı bildirildi.

Çocukla yüzleştirildiler

Kimlikleri açıklanmayan 4 kişi, ilk ifadelerinin ardından, polis ve jandarma eşliğinde kaçırdıkları S.E. ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi 3"üncü Cadde"deki bir tekstil fabrikasının boş depolarına götürüldü. Çocuğu kaçırdıktan sonra şehir dışında, gözden uzak bir yer olduğu için bu depoları kullandıkları ileri sürülen şüphelilerle, S.E. yüzleştirildi. Yüzleştirmede şüphelileri teşhis eden S.E., kendini nerede sakladıklarını da gösterdi. Yüzleştirme ve arama sonrası kaçırılan S.E. ailesiyle birlikte fabrikadan ayrılırken, şüpheliler Emniyet Müdürlüğü"ne götürüldü.

5 yıldızlı sünnet yapmışlardı

KAÇIRILAN S.E. için geçen yıl ocak ayında sünnet düğünü yapılmıştı. 5 yıldızlı Dedeman Otel"de 150 bin TL masrafla yapılan düğünde Seyit Eyyüpoğlu da piste çıkıp halay çekmişti.

S.E."yi tekstil fabrikasına götürmüşler

Şüpheliler, küçük çocuğu kaçırdıkları Organize Sanayi Bölgesi 3"üncü Cadde"deki tekstil fabrikasına götürüldü ve burada S.E. ile yüzleştirildi. Fabrikayı didik didik arayan polis, olayda kullanılan otomobilde parmak izi incelemesi de yaptı. Polis, fabrikadaki çok sayıda belge ile bir para kasasını incelenmek üzere Asayiş Şube Müdürlüğü"ne götürdü. hürriyet