Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ahmet Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, otobüs durağından alarak boş bir araziye götürdüğü genç kadının ellerini bağlayıp parasını ve kredi kartlarını gasbeden saldırganın, tecavüze de kalkıştığı öğretmene, öldürmeden önce yaklaşık 4 saat eziyet ettiğinin ortaya çıktığını söyledi.

Ailesi tarafından kaybolduğu bildirilen Aygün Kıranşan"ın bulunması için başlatılan çalışmalar kapsamında kredi kartı hesaplarının da incelemeye alındığını hatırlatan Pehlivan, kaybolduğu tarihten sonra kredi kartlarından 3 kez para çekildiğinin belirlenmesi üzerine çalışmaların bu yöne kaydırılarak banka güvenlik kameralarının incelendiğini söyledi.

"4 SAAT EZİYET ETTİĞİ GENÇ KADINI BOĞMUŞ"

Olayın şüphelisi olarak gözaltına alınan R.İ"nin sorgusunda, olayı anlattığını ve öğretmeni gömdüğü yeri söylediğini dile getiren Pehlivan, şunları kaydetti.

"Zanlı, ifadesinde Çarmuzu Mahallesi"ndeki evine gitmek için bindiği otobüsten indiğinde durakta genç bir kadınla karşılaştığını ve gasbetmek için ağzını kapattığı kadını durağın arkasında bulunan boş araziye götürdüğünü söyledi. Zanlı, burada yanında bulundurduğu iple ellerini arkadan bağladığı genç kadının 80 lira parasını ve kartlarını gasbetmiş. Ardından tecavüze kalkıştığı ve yaklaşık 4 saat eziyet ettiği öğretmenin ağzını ve burnunu kapatarak boğan R.İ, cesedi bırakarak ayrılmış. Takip eden 4 gün boyunca da cesedi bölgede bulunan bahçelerde farklı noktalara bırakan zanlı, çuvala koyduğu cesedi kazdığı çukura gömmüş."

ARKADAŞINI GÖRMEYE GİTMİŞ

Çarmuzu Mahallesi"nde yaşayan bir öğretmen arkadaşını görmeye giden genç kadının, cinayete kurban gittiğini anlatan Pehlivan, olayın vahim olduğunu ve özellikle kadınların, ıssız bölgelere yalnız gitmemeleri gerektiğini ifade etti.

Pehlivan, "Aynı zamanda vatandaşların paniğe de kapılmamasını istiyoruz. Evet, olay vahim ve insanlık dışı. Ancak Malatya"da benzer olayların bir daha yaşanmayacağına inanıyoruz" dedi.