Amerika'nın en etkin kuruluşlarından biri olan ve küresel ısınmaya yönelik önlemlere en sert muhalefeti yapan ABD Ticaret Odası, dün basın kuruluşlarına gönderdiği bir bildiri ile senatoda tartışılan iklim değişikliği yasasına destek verdiklerini hatta bir karbon vergisinin çıkarılması gerektiğini duyurdu.

CNBC yayınını durdurarak gelişmeyi flaş haber koduyla yayınladı. Reuters da tüm dünyadaki abonelerine haberi servis etti. NYT ve Washington Post haberi internet sitelerinin manşetine koydu.

Ardından ticaret odası üyeleri gibi ulusal basın kulübünde basın toplantısı düzenlediler. Ancak ticaret odasının sözcüsü olayı haber alıp basın toplantısını basınca aldatmaca da ortaya çıktı.

Ancak olayın küresel ısınma konusunda eylemlere imza atan "Yes men" adlı örgütün işi olduğu ortaya çıkınca tüm yayın kuruluşları özür dilemek zorunda kaldı.

Ticaret Odası, olayı polise intikal ettirdiklerini ve gereken cezanın verilmesi gerektiğini belirtti. Haber kuruluşları da bu aldatmacanın bir parçası oldukları için okuyucu ve izleyicilerinden özür diledi./vatan