21 Eylül Çarşamba günü saat 20.00 sıralarında içinde 6 bayanın bulunduğu 06 LML 56 plakalı Renault Megane marka otomobile, PKK terör örgüt mensuplarınca silahlı ve el bombalı saldırı gerçekleştirilmişti. Siirt Polis Okulu'na 300 metre mesafede gerçekleşen saldırıda, yolun sağından ve solundan aracın çapraz ateşe tutulduğu belirlendi. Sürücünün otomobil hakimiyetini kaybederek kaldırıma çarpması sonrası da örgüt mensuplarınca ateşe devam edildiği belirlendi.
 
Saldırıda, sol ve sağ taraftan yanaşan 4 terörist, araç içine el bombaları atarken, üçüncü el bombasının ise teröristin elinde patladığı tespit edildi. Bomba elinde patlayan teröristin olay yerinde öldüğü, diğer teröristlerin ise ölen teröristin silahını alarak olay yerinden kaçtıkları ifade edildi. Toplam 114 adet boş kovan bulan ekipler, araç üzerinde 82 mermi giriş deliğini tespit etti. Olay yerinde ele geçirilen malzemeler şunlar: Ölü teröristten elde edilen kütüklük, 2 adet şarjör ve 60 adet Kalaşnikof fişeği, 1 adet dürbün, 2 adet savunma tipi el bombası, 114 adet Kalaşnikof boş kovanı, 3 adet el bombası pimi, 1 adet çok amaçlı bıçak.
 
Terörist saldırıda, Zeynep Evin (31), kardeşi Nergiz Evin (25), Kevser Çekin (25) ve Nurcan Olgaç (25) hayatını kaybederken, Nuran Evin (17) ve Gülcan Olgaç (27) ağır yaralanmıştı.