Sağlık Bakanlığı 856 diş tabibi ve 196 eczacı alımı yapacak Diyanet'e ise bir ay içinde 10.122 kişi alınması kararlaştırıldı


DİYANET İşleri Başkanlığı'nda boş ve açık olan kadrolara 2010 yılı sonuna kadar kadrolu ve sözleşmeli olmak üzere toplam 10 bin 122 personel alınacak.

6.222'Sİ AÇIKTAN ATAMA
Buna göre; bin 122 adet açıktan atama yoluyla, 5 bin adet Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait boş olan kadrolara açıktan atama yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'na 2010 yılı sonuna kadar; bin 122 adet açıktan atama yapılacak. 5 bin adet Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait boş kadrolara ise (6002 sayılı kanunla verilen değişik unvanlarda münhal kadrolara) açıktan atama gerçekleştirilecek. Devlet Bakanı Faruk Çelik, söz konusu kadrolara yapılacak alımlarla ilgili sınav takvimlerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlendiğini ve sürecin devam ettiğini söyledi.

4.000'i sözleşmeli personel
30 HAZİRAN tarihi itibarıyla Diyanet İşleri'nde halihazırda vekil imam hatip veya müezzin kayyım olarak görev yapmakta olanlar ile 3 Mayıs'tan itibaren en az 4 ay vekil imam hatip veya vekil müezzin kayyım olarak yapmış olanlardan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi uyarınca sözleşmeli personel alınacak. Böylece köy ve kasabalardaki kadrosuz camilere ise vekil imam hatip veya vekil müezzin kayyım olarak görev yapmış olanlardan, 4 bin sözleşmeli personel istihdam edilecek.

KURA İLE SEÇİLECEK
SAĞLIK Bakanlığı, taşra teşkilatı hizmet birimlerinde, sözleşmeli personel statüsünde istihdam edilmek üzere, noter tarafından yapılacak kura ile 856 diş tabibi ve 196 eczacı alımı yapacak. Kuraya başvuran adayların Personel Bilgi Sistemi (PBS) başvuru formlarını imzalayıp, notere onaylatarak, 8 Aralık 2010 Çarşamba günü, saat 18.00'den önce Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şube Müdürlüğü'nde olacak şekilde APS veya kargo ile göndermeleri gerekiyor. Başvurular 3 Aralık'ta sona erecek.