Son yılların belki de en sönük G.Saray-Beşiktaş derbisi oynanacak... Bunun nedeni belli.. Beşiktaş 6., G.Saray 10. sırada.. Daha doğrusu feci Şekilde çalkantıda. Ancak marka değerleri belli, bu nasıl olsa bir derbi.. Ki 3 puanlı sistemde neyin ne olacağını kestirmek de zor.. Beşiktaş'ın 4 hafta sonra 9 puanlık farkı kapatamayacağını, G.Saray'ın 4'te 4'lük seri tutturduğunda nereye geleceğini kestirmek şimdiden mümkün değil..
İŞTE böyle bir tabloda biz de geleceği önceden kestirmesiyle ünlü, 'Kahin Mustafa Denizli'ye bu tabloyo sorduk.. Tahminleriyle ün yapan, dedikleri hep çıkan Denizli hocamıza yönelttiğimiz ilk tahmin tabii ki G.Saray-Beşiktaş derbisiyle ilgiliydi:

GOL SORUNLARI VAR
Hocam derbi tahmininiz nedir?
- Ağırlıklı olarak beraberlik gözüküyor.
Neden sayın hocam?
- Nedeni basit.. Çünkü iki takımın da gol sorunu var. (Beşiktaş 13 haftada 21, G.Saray 14 gol attı) Bu yapılarından dolayı beraberlik, hatta golsüz beraberlik bekliyorum.
Nasıl psikolojide olacaklar?
- G.Saray kaybederse Avrupa Kupaları da zora girer. (Yani ilk 4'e girmesi zor) Beşiktaş kaybederse hedefleri UEFA Avrupa Ligi olur, Şampiyonlar Ligi'nin çok uzağına düşer..
Yani son derece önemli bir derbi?
- Haliyle..

KALECİLERE İŞ DÜŞMEZ
Golcülerden umudunuz yok, ya kalecilere iş düşer mi?
- Kalecilere pek iş düşmez.
Ya orta sahalar, kader adamları olur mu?
- Evet, orta sahalar derbiyi direkt etkiler. Zaten maç ortada kıran kırana geçecek.
Ya teknik adamlar?
- Yorum yapmayayım.
Son olarak zirvedekilerin maçları ve yarış için ne söylersiniz?
- Bu hafta Bursa için hiç kolay değil. Valencia maçı sonrası toparlanabilmesi çok önemli. Toparlanırlarsa iş değişir. Ama benim bu haftayla ilgili iddiam şu; zirvedeki 4 maç da berabere biter.. Yani sadece derbi değil üst grupta 4 tane beraberlik çıkarsa kimse şaşırmasın... (G.Antep-Trabzon, İst. BŞB-F.Bahçe ve Bursa-Kayseri maçları)
Kahin Denizli'nin tahmini böyle.. Bakalım 14. hafta neler olacak.

GS cephesi
Aslan'da Arda ve Sarp dışında eksik kalmadı
G.SARAY'DA Baros'un iyileşmesi yüzleri güldürürken, Arda'nın hala derbide oynayabilecek durumda olmaması üzüyor. Dün tedavileri süren Arda Turan ve Serkan kondisyoner eşliğinde çalışırken, Mustafa Sarp fizik tedavisini sürdürdü. Isınma hareketlerinin ardından futbolcular topla taktik ve pozisyon çalışması yaptı.

Pino'ya övgü
Kewell, Pino'yla çok iyi anlaştıklarını belirterek, 'Adam eksiltme özelliği var, bir anda topla hızlanıyor' değerlendirmesi yaptı. Derbiyi kazanacaklarını iddia eden Kewell, 'Ben tamamen maça konsantre oldum. Geçmişe değil geleceğe bakıyorum' dedi.

İlk defa ilk 5'te yoklar

Beşiktaş son 8 yıldır G.Saray'ı Ali Sami Yen'de yenemiyor. İki takım da bu sezon derbi kazanamadı. İki takım da yıllar sonra puan cetvelinde ilk 5 dışında bir derbiye çıkıyorlar.

BJK cephesi
Ersan&Ernst derbi maçta oynuyor
BEŞİKTAŞ'TA sakatlığı bulunan Ernst ve Ersan iyileşti. Dün takımla çalışan iki oyuncu da Galatasaray'a karşı oynayacak. Genç oyuncu Onur ise 3 hafta sahalardan uzak kalacak. Ekrem, Rüştü, Nihat, Ferrari, Sivok ve Bobo'nun ise tedavileri sürüyor.

İkisi de başarısız
G.Saray iç sahada oynadığı 6 maçta 3 yenilgi 3 galibiyet alırken, Beşiktaş da 6 deplasmanda 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.

(AKŞAM)