Ramazan ayı boyunca devam edecek olan iftar sofralarında Ata Mahallesi Ata Aşevi önünde, Osman Yozgatlı Mahallesi İlköğretim Okulu bahçesinde, Kemer Mahallesi Kemer Bulvarı üzerinde ve Zafer Mahallesi Zafer Aşevi önünde her gün bin 200 kişiye iftar yemeği veriliyor. İftar öncesi yemeklerini alarak masalarına yerleşen vatandaşlar, ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını açıyor. İftar sofralarında tabildotlarla dağıtılan yemekler dört çeşitten oluşuyor. Yaşlı ve engelli vatandaşların yemekleri belediye personeli tarafından oturdukları masalara götürülüyor.
Dün akşam Kemer Mahallesi sakinleriyle birlikte iftarını açan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Bu yıl 4 ayrı mahallede kurduğumuz İftar Sofraları Ramazan ayı boyunca devam edecek. İftar saatinde vatandaşlarımızı İftar Soframıza bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Kemer Mahallesi"ndeki iftar sofrasına katılan Başkan Çerçioğlu"na, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler.
Yemeğini bitiren vatandaşlar Başkan Çerçioğlu"nun oturduğu masaya gelerek teşekkür ederken, 68 yaşındaki Fatma Usta isimli kadın, “Ben yıllardır Aydın"da yaşıyorum. Bu güne kadar Aydın"da iftar sofrası kurulduğunu görmedim. Böyle hayırlı bir işi gerçekleştirdiği için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.