Aydın’da dün gece meydana gelen trafik kazasında 4 genç feci şekilde hayatını kaybetti. Askerden izine gelen arkadaşları ile hasret gidermek için gezmeye çıkan ve aynı kaderi paylaşan gençlerin mutluluğu hatıra fotoğraflarında kaldı.

Edinilen bilgiye göre Aydın’da eczacı kalfalığı yapan Mustafa Sarı (22) br süre önce vatani görevini yapmak üzere arkadaşlarından ayrıldı. Geçen hafta asker ocağından izine gelen Mustafa Sarı’yı özleyen arkadaşları Yusuf Baram Bali, Oğuz Düştegör, ve Volkan Yıldız dün gece gezmek ve birlikte eğlenmek için Aydın’dan Kuşadası’na gitmek üzere yola çıktılar. Yusuf Bayram Bali yönetimindeki 09 DY 287 plakalı otomobil Germencik Otoban girişi yakınlarında direksiyon hakimiyetini kaybederek refüj levhasına çarptıktan sonra kontrolden çıkıp takla attı.
Kazada otomobil sürücüsü Yusuf Bayram Bali ile birlikte Oğuz Düştegör, Volkan Yıldız ve askerden izine gelen Mustafa Sarı olay yerinde hayatlarını kaybettiler.
Yaşları 20 ile 25 arasında değişen gençlerin ölümü üzüntüye neden olurken Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Mustafa Sarı'nın, 7 aylık askerdi 
Germencik ilçesindeki trafik kazasında hayatını kaybeden 4 kişiden Mustafa Sarı'nın, asker olduğu öğrenildi.
Yusuf Bayram Bali (23) yönetimindeki 09 DY 287 plakalı otomobilin Ortaklar beldesi girişindeki otoban kavşağında, yön levhasına çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlerden Mustafa Sarı'nın (21), Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Kayalar Karakolu'nda vatani görevini yaptığı bildirildi.
Yakınları, 7 aylık asker olan Sarı'nın, izinli olarak Aydın'a geldiğini ifade etti.
Kazada, sürücü ile Volkan Yıldız (23) ve Oğuz Düştegör (23) de yaşamını yitirmişti.  

CENAZELERİ TOPRAĞA VERİLDİ

Aydın'da dün akşam kendisi için düzenlenen eğlenceye giderken 3 arkadaşıyla birlikte kazada hayatını kaybeden 91/2 tertip Piyade Er Mustafa Sarı ve arkadaşları gözyaşları arasında son yolcuğuna uğurlandı. Törende oğlunun en sevdiği bordo kazağını elinden bırakmayan annenin feryatları yürekleri dağladı.

11.20120212144824.jpgAydın Merkez'e bağlı Kalfaköy'de oturan ve terhisine 7 ay kalan Mustafa Sarı (20), Hakkari'nin Çukurca ilçesinde sürdürdüğü vatani görevinden izinli olarak memleketine geldi. Sarı'nın izine geldiğini öğrenen arkadaşları Yusuf Bayram Bali (23), Oğuz Düşdegör (23) ve Volkan Yıldız (22) arkadaşlarıyla eğlenmek üzere buluştu. Aydın'da buluşan ve geç saatlere kadar eğlenen dört arkadaş gece saat 01.30'da Yusuf Bayram Bali'nin kullandığı 09 DY 287 plakalı araçla eğlencelerini Kuşadası'nda sürdürmek üzere yola
çıktı. Germencik otoban girişinde kontrolden çıkan araç, bariyerlere çarptı. Takla atan araç daha sonra trafik ışıklarının bulunduğu direğe çarparak durdu. Hurdaya dönen araç içindeki dört genç, hayatını kaybetti.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Kazada hayatını kaybeden arkadaşlar için Aydın'ın dört ayrı noktasında ayrı ayrı cenaze törenleri düzenledi. Aydın'da hayatının baharında hayatını kaybeden dört arkadaşın arkasından gözyaşları sel olup aktı. Askerden izine gelen Mustafa Sarı için doğup büyüdüğü Kalfaköy'de askeri tören düzenledi. Törende acılı anne Sevgi Gökbel, oğlunun en çok sevdiği bordo kazağını bir an olsun elinden bırakmadı. Cenaze aracının içine çıkarak oğlunun tabutu ve kazağını öpüt koklayan annenin feryatları yürekleri dağladı.
Anne Sevgi Gökbel, Mustafa'nın arkasından, "Oğlum şehit mi oldun sen. Seni bayraklarla mı getireceklerdi. Sana bayrak çok yakışmış. Sen beni nasıl bırakıp gittin. Ben kime oğlum diye sarılacağım" diye feryat etti.
Törende fenalık geçiren Sarı'nın babasının ikinci evliliğinden dünyaya gelen kız kardeşi Öykü ve babaannesi Saniye Gökbel akrabalarını tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Torunun elinde büyüten babaanne Saniye Aslan da torunun naaşını köye getiren cenaze arabasının içine girerek uzun süre tabuta sarıldı. Araçtan inen babaanne yaşadığı acıya dayanamayarak baygınlık geçirdi. Mustafa'nın yanından hiç ayırmadığı kardeşi Öykü Sarı'nın gözyaşlarını koluna giren arkadaşları sildi. 
Mustafa Sarı askerliğinin geri kalan bölümünü tamamlamak için önümüzdeki Cumartesi tekrar Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki birliğine gitmek üzere uçak biletini almıştı. Babaannesi ve kız kardeşine çok düşkün olduğunu ifade edilen Mustafa Sarı'nın asker dönüşü evlilik hazırlıkları yaptığı öğrenildi. Evinden alınarak köy mezarlığına kadar tören mangası ve köylülerin omuzlarında taşınan Sarı'nın cesedi kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında 1,5 yıl önce vefat eden babası Cengiz Sarı'nın mezarının yanında toprağa verildi.

KENDİNE GÜVENİ ÖLÜME GÖTÜRDÜ
Kaza yapan aracı kullanan Yusuf Bayram Bali dede mesleği olan taksicilik yapıyordu. Babası Osman Bali ile birlikte kendilerine dededen kalan durakta taksicilik yapan Yusuf Bayram Bali, arkadaşlarını 1 yıl önce aldığı yeni arabasıyla gezdirmek istemişti. Bali, Efeler Camii'de MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, MHP'li eski vekil Recep Taner, Aydın Şoförler ve Otomobililer Odası Başkanı Semih Özmeriç'in katıldığı törenin ardından Kemer Mezarlığı'nda aynı kazada hayatını kaybeden Volkan Yıldız ile beraber yan yana toprağa verildi.
Kazada hayatını kaybeden Oğuz Düşdegör'ün sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yazdığı yazı ise ölümünün habercisi gibiydi. Çevresinde sevilen bir kişiliğe sahip olan Oğuz, "Ben kimseye git demem, diyemem. Ama bir gün öyle bir giderim ki; kaybedeceğim hiçbir şey olmaz" diye yazdı. Oğuz, geçtiğimiz gün kar yağışının ardından Paşa Yaylası'nda çekildiği fotoğraflardan oluşturduğu albümü sevenlerine hatıra olarak bırakmıştı. Üç arkadaşıyla birlikte ölüme giden Oğuz, Kayseri'den gelen akrabalarının beklenmesi üzerine 13 Şubat Pazartesi günü Aydın'da öğle namazına mütehakip Aydın'da toprağa verildi.

10.20120212144753.jpg

12.20120212144920.jpg

 

aydin-da-trafik-kazasi-4-olu-1184413_b.jpg

aydin-da-trafik-kazasi-4-olu-1184416_b.jpg

3.20120212095509.jpg

4.20120212095518.jpg

5.20120212095529.jpg