Denizli"de yapılan 39. Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısını değerlendiren
Vali Coş, “Bu toplantı sayesinde hükümetimizin, ilimize ve bölgemize karşı ne kadar duyarlı olduğunu gördük. Bu konuda böyle bir organizasyon düzenlenmesinde, başta başbakanımız olmak üzere toplantıya katılan tüm bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Sayın Bakanlarımız, bölge sorunlarını yerinde gelerek dinlediler ve notlarını aldılar. Toplantıda ilimizi temsilen Aydın Ziraat Odası, Aydın Ticaret Odası ve Nazilli Ticaret Odası başkanlarımız, tarım, sanayi ve turizm konularındaki tüm sorunlarını burada aktarma şansı buldular. Toplantının çok yararlı geçtiğine inanıyorum. En kısa zamanda da ilimizin önemli sorunlarının bu toplantı sayesinde çözüleceği kanaatindeyim” dedi.

“DAHA ERKEN YAPILMALIYDI”
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, bu tip toplantıların 2010 bütçesi yapılmadan önce gerçekleştirilmesinin daha doğru olduğunu belirterek, “Ege bölgesindeki tüm illerdeki oda temsilcileri bölgelerinin sorunlarını bu toplantıda dile getirdiler. Ancak bu tip toplantılar, bütçe yapılmadan önce yapılması gerekli. Siz 2010 bütçesini oluşturmuşsunuz, daha sonra bu tip toplantılar yaparak, sorunları dinliyorsunuz. Bu demek oluyor ki, bu sorunların çözümü 2011 yılına kalacak. Toplantıda sayın Ali Babacan bankalarımız ayakta duruyor diye bir söylemde bulundu. Ancak Türkiye"nin en büyük sorunu işsizlik. Ben beklerdim ki Türkiye"deki işsizlik için çözüm önerileri hakkında konuşulsun. Bankalar tabiî ki ayakta duruyor. Çünkü onlar geminin güvertesindeler. Bu toplantıda neler yapılacağı konusunda çözüm önerileri konuşulması gerekiyordu” diye konuştu.
Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu ise, bu toplantıların yılın bütçesi yapılmadan önce gerçekleştirilmesi gerektiğini savundu. Çerçioğlu, toplantıyla ilgili olarak şunları söyledi: “İllerdeki oda temsilcileri, illerindeki sorunlarını bu toplantıda aktardılar. Ancak, 2010 bütçesi daha önceden yapılmış. Şimdi aktarılan bu sorunların çözümlenmesi için bütçede pay ayrılmadıysa, bu sorun nasıl çözümlenir” -iha