Bozdoğan"a bağlı Kızılcaköy Ketençukur mevkiinde gerçekleşen ve 20 bin karaçam, 16 bin fıstıkçamı ile bin adet kestane fidanı dikimi gerçekleştirildiği törene Vali Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç, Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Bozdoğan Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Çevre ve Orman Müdürü Veli Yorgalı, Aydın Orman İşletme Müdürlüğü Hüseyin Yalçın, köy halkı ve öğrenciler katıldı.
Törende yaptığı konuşmasında genci-yaşlıcı tüm kesimlerin ormanın faydalarını çok iyi bildiğine işaret eden Vali Mustafa Malay, “Orman bir ülkenin en başta gelen en önemli milli servetidir. Eğer bir ülkenin ormanı yoksa o ülke muvaffak olamaz, o ülke su bulamaz çölleşir ve o ülkede canlıların yaşaması mümkün olmaz. O halde bu kadar sayısız nimetleri ve güzellikleri olan ormanı sevmiyoruz, dikmiyoruz, korumuyoruz. Onun için kendi kendimizi sorgulamamız gerekir. Orman teşkilatımız canla başla çalışıyor. Başta Bölge Müdürümüz olmak üzere müdürlerimiz ve bütün çalışanlara yürekten kutluyorum. Çok tempolu bir çalışma içerisindeler ama bu devletin tek başına çalışması yetmez. Bütün herkesin köylülerimizin, şehirlilerimizin, sivil toplum örgütlerimizin ve bütün vatandaşlarımızın ağaç dikmesi, ağacı sevmesi gerekir” dedi.
Ormanların sağladığı faydaların başında erozyonla mücadele geldiğine değinen Vali Malay, “Eğer bir ülkenin ormanları yoksa o ülkenin toprakları kaybolup gidiyor. Aydın'da her türlü ağaç yetiştirmek mümkün. Bu nedenle ağaçlandırma çalışmalarında zeytin, incir ve kestane başta olmak üzere fıstıkçamına da ağırlık veriyoruz. Şimdi burada dikeceğimiz fidanlar ileride ürün verecek. Vatandaşlarımız bunun kıymetini biliyor, çoğu köylerimizde fıstıkçamı ekerek muazzam bir gelir kaynağı elde ediyor ve iş kapısı sağlıyoruz. Çocuklarımıza bırakacağımız en önemli unsur, bugün burada dikeceğimiz fıstık çamlarıdır. 5- 10 sene içerisinde ürünü almaya başlayacağız” diye konuştu.
Törende yapılan konuşmaların ardından Vali Malay, Atilla Koç ve Koç"un eşi Şadiye Koç ile birlikte protokol üyeleri, vatandaş ve öğrenciler tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi.