Kocabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Söke Ovası'ndaki tarlaların büyük bir bölümünün pamuk ekmeye hazır hale getirildiğini belirterek, pamuk tohumunun toprağa atılabilmesi için uygun bir ortamın olması, özellikle toprak ve hava sıcaklığının tohumun çimlenmesi için uygun sıcaklığa ulaşması gerektiğini söyledi. 
     Tohumun çimlenmesi için toprak sıcaklığının uygun olduğunu, ancak hava sıcaklığının henüz istenen düzeye ulaşmadığını ifade eden Kocabaş, tarlasını ekime hazır hale getiren üreticinin tohumu toprağa atmak için hava sıcaklıklarının düzelmesini beklediğini belirtti. 
     Kocabaş, pamuk ekimi için 1-15 Mayıs aralığının ideal olduğunu aktararak, şöyle devam etti: 
     ''Bu sene Söke Ovası'nda 360 bin dekar alana pamuk ekilmesini bekliyoruz. Pamuk primlerinin belli olmaması elbette pamuk üreticisinin kafasını karıştırıyor. Ancak, tüm hazırlığını pamuk ekimi üzerine yapan çiftçi, pamuk ekimi yapmak zorunda. Pamuk üreticisinin beklentisi, 2011 yılı ürünü pamuğa verilecek primin bir an önce açıklanmasıdır. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın mutlaka bir rakam telaffuz etmesini bekliyoruz.'' 
     Pamuk fiyatlarının geçen yıl beklentinin üzerinde gerçekleştiğini hatırlatan Kocabaş, dünyadaki pamuk fiyatları ile Türkiye'deki pamuk fiyatları karşılaştırıldığında Türkiye'deki fiyatların daha ucuz olduğunu dile getirdi. Kocabaş, ''Hükümetimiz bizi zor durumda bırakmasın. Tarlaya güler yüzle, kaygılarımız olmadan girelim'' dedi.