Yargı sürecinde bir tutuklunun intihar ettiği davada 16 kişinin tutukluluğu devam ederken; 19 sanık ise şartlı olarak salıverildi.
Bilindiği gibi, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği’nce geçtiğimiz yıl düzenlenen “11-09-09-N8” kod adlı operasyonda Aydın merkez Ilıcabaşı Mahallesi ve Orta Mahallede bulunan sokak satıcılarına yönelik başlatılan projeli çalışma kapsamında “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak” suçları ile ilgili olarak, şüphelilerin yakalanmaları ve haklarında gerekli yasal işlemin yapılabilmesi amacı ile CMK 139. maddesi uyarınca Gizli Soruşturmacı kullanılması, CMK 140. maddesi uyarınca da teknik araçlarla izleme ve ses veya görüntü kaydı alınması, tedbirleri uygulanarak belirtilen mahallelerde bulunan sokak satıcılarından 34 adet güven alımı kapsamında uyuşturucu madde alımı yapılmış ve 40 şüphelinin uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilerek görüntülerle delillendirilmişti. Güven alımları kapsamında uyuşturucu madde sattıkları tespit edilen şüphelilerden birisinin halen uyuşturucu madde ticaretinden dolayı cezaevine konulduğu diğer 39 şüphelinin yakalanmalarına yönelik olarak 14 Haziran 2011 tarihinde saat 05.30’da 30 ayrı hedef noktada 315 personelin katılımı ile yapılan eş zamanlı operasyonda, şüphelilerden ikisinin askerde olduğu anlaşılmış, diğer 37 şüphelinin tamamı yakalanmıştı.
Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda toplam 236 adet fişek halinde satışa hazır hale getirilmiş 380 gram ağırlığında esrar maddesi, çok sayıda uyuşturucu madde ticaretinde kullanılan ağzı kilitli şeffaf poşetler, 422 kök kenevir bitkisi, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve 23 adet fişeği,1 adet kuru sıkı tabanca ve 5 adet fişeği, 1 adet sallama tabir edilen döner bıçağı, 1 adet başkasına ait fotoğrafsız sürücü belgesi ele geçirilmişti. Yakalanan şüphelilerin 5’inin yaşı 18 den küçük ve 14’ünün bayan olduğu anlaşılmıştı. Şüpheliler “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve kullanmak” suçlarından 16 Haziran 2011 günü Adli Makamlara sevk edilmiş ve yapılan ilk sorgularına müteakip bir şüpheli serbest kalmış diğer 36 şüpheliler tutuklanmıştı.
Sanıklar hakkında Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesince açılan dava gereğince yargılamaya başlanıldı. Yargılamanın devamında tutuklu sanık B.Y. cezaevinde intihar ederek yaşamını yitirdi. Diğer sanıkların 10 Şubat 2012 günü yapılan yargılanmaları sonucu verilen kararda 35 Sanığa 3 yıl ile 10 yıl arası hapis ve para cezasına hükmolundu. 35 sanığın 16’sına tutukluluk halinin devam etmesi ve 19 sanığın hapis cezalarının Yargıtay Mahkemesince onanmasının beklenerek şartlı tahliye edilmelerine karar verildi.

20120215ay518875_04.jpg