Didim ve Söke İlçelerinde jandarmanın düzenlediği operasyonlarda yasa dışı yollardan yurda giriş yapan 35 kaçak göçmen yakalandı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
Edinilen bilgiye göre; Didim Taşburnu Mevkisi açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yürütülen rutin kontrol faaliyetleri sırasında yasa dışı yollardan yurda giriş yapan ve temin ettikleri bir botla Yunanistan adalarına kaçmaya çalışan 12"si Eritre, 12"si Somali ve 10"u da Filistin uyruklu olmak üzere toplam 34 kaçak göçmen yakalandı. Üzerlerinde kimlik ve pasaportlarının olmadığı tespit edilen kaçaklar, Akköy Jandarma Karakoluna teslim edildi. İfadeleri alınan kaçak göçmenler daha sonra sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine sevk edildi.
Öte yandan; Söke"ye bağlı Sarıkemer Beldesi Dalyan Köprüsü Mevkisinde şüpheli bir kadının bulunduğu ihbarını alan jandarma ekipleri bölgede arama yaptı. Yolda yürümekte olan Türkmenistan uyruklu bir kadın pasaportunun olmadığının anlaşılması üzerine Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine gönderildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.