USPS ilk etapta 35 binden fazla çalışanını işten çıkartacak ve posta işleme merkezlerinin sayısında en az yüzde 50 oranında küçülmeye gidecek.

Federal hükümet bünyesinde yeralan ancak bağımsız bir kurum olarak faaliyet gösteren Amerikan Posta Servisi USPS uzun zamandan beri bütçe açığı veriyor ve çeşitli tedbirlerle federal hükümete olan borçlarını ötelemeye çalışıyordu.

Ancak ekonomideki olumsuz gidişata paralel olarak kurumun mevcut yapısıyla varlığını sürdürmesinin imkansız olduğu kararına varıldı. USPS Direktörü Patrick Donahoe, USPS'in kurum olarak 2015 yılına kadar maaş ödemeleri de dahil olmak üzere yıllık giderlerinde 20 milyar dolarlık tasarruf yapmak zorunda olduğunu açıkladı.

USPS geçtiğimiz yıl içinde de zararını telafi etmek amacıyla bir personel tasarrufu daha yapmış ve 28 bin çalışanın işine son vermişti. Kurumun 574 binden fazla çalışanı ve kayıtlı 218 bin posta taşıma aracı bulunuyor. Bu son açıklamayla birlikte kurum toplam iki yıl içinde 63 bin kişiyi işten çıkartmış oluyor.

Kuruluş tarihi 1775'lere uzanan USPS, 1792'de Posta İşleri Bakanlığı kurulmasıyla birilikte tamamen federal hükümet bünyesinde faaliyet göstermeye başladı.