Baba Tuncay Çamanak, İnterpol"ün de aradığı oğlundan tek bir iz çıkmadığını söylerek isyan etti: Artık ölüsü ya da dirisi bulunsun!

İstanbul Eyüp"te ailesiyle yaşayan 11 yaşındaki Egemert, 11 Haziran 2007"de annesi Hülya Çamanak ile yakında oturan anneannesini ziyarete gitti. Bir süre sonra evin yakınındaki parka oynamaya diye çıkan Egemert"ten o günden sonra haber alınamadı. “Devlet bulamadıktan sonra biz ne yapalım?” diyen acılı baba Tuncay Çamanak, “Oğlum çok akıllı ve kurnaz bir çocuktur. Bu çocuğa dilendiricilik yaptıramazlar. İnternet kullanmayı ve cep telefonunu kullanmayı bilir. Bir şekilde bana ulaşırdı” diye konuştu.

"Gitmediğim yer kalmadı"

Egemert"in hala bulunamamasına isyan eden baba Çamanak yaşadıklarını şöyle anlattı: “Egemert kaybolduktan 25 gün sonra bir telefon aldım. Bir çocuk sesi kısık bir sesle "Baba, beni kurtar"dedi. Çıkan numaranın Kütahya"da bir çiftlik evine ait olduğunu öğrendim ve oraya gittim. Jandarma Komutanıyla gittik. Telefonun sahibi eşi ve iki çocuğunun ifadeleri alındı. Sonuç çıkmadı. Gitmediğim yer kalmadı. En son İnterpol"e gittim. Ancak yine de tek bir iz yok. Bütün varlığımı oğlumun bulunması için harcadım. Bütün hocaları dolaştım. Benim çocuğum gibi birçok kayıp çocuk vakası var. Devletin bir açıklama yapması gerek. Devlet bulamadıktan sonra bu insanlar ne yapsın? Ölüsü ya da dirisi bulunsun artık. Emniyet çıkıp bir açıklama yapsın. Çıkmadığım TV kanalı kalmadı. Gördüklerini söyleyenler oldu. Bütün ihbarlara gittim. Ancak yine de sonuç alamadım. Daha nereye gideyim? Bu kadar acı kimseye verilmez. Düşmanın da olsa verilmez!” /vatan