Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, iç tüketimi artırarak piyasayı canlandırmak üzere memur veya emeklilere 200-300 TL tutarında harcama amaçlı bir defaya mahsus ödeme yapılması yönünde hazırlık yapıldığını açıklaması ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın da buna destek vermesi memur ve işçi emeklilerini sevindirirken, bu yöndeki uygulamanın geçikmesi emeklileri kaygılandırıyor.

NE ZAMAN ALACAĞIZ?

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Çankaya Şube Başkanı Mehmet Höçü, konuyla ilgili olarak kendilerine binlerce telefonun geldiğini ve "Ne zaman alacağız?" sorusunun kendilerine yöneltildiğini ifade ederek, "Emekli galeyana geldi, hükümet bu yöndeki taahhüdünü bir an önce yerine getirmelidir" dedi.

"BAKKAL İLE EMEKLİ ARASINDAKİ SOSYAL BARIŞ"

Konuyla ilgili soruları "Kriz öncesinde emekli işçi karnını doyuramıyordu şimdi ise tek kelimeyle aç" şeklinde yanıtlayan Höcü, şöyle dedi:

"Hükümetin bu konudaki suskunluğuna bir önce son verip bu taahhüdünü yerine getirmesini istiyoruz. Bu karar veresiye yiyen bakkal ve esnaf ile emekli arasında sosyal barış sağlayacaktır. Böyle bir adım bakkal ile işçi emeklisinin arasına huzurun gelmesine yol açacaktır."

İLK ADIM NE ZAMAN ATILMIŞTI?

Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, 10 Mart tarihinde AKP'nin MKYK toplantısında ekonomik krize karşı yeni önlem paketi hazırlığı yaptıklarını açıklarken, iç tüketimi artırarak piyasayı canlandırmak üzere memur veya emeklilere 200-300 TL tutarında harcama amaçlı bir defaya mahsus ödeme yapılması yönünde çalışmaları olduğunu belirtmişti.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da, 13 Mart günü Muş'ta yaptığı açıklamada, iç talebin canlanması için memur ve emekliye verilmesi düşünülen ikramiye konusuna olumlu yaklaştığını belirterek, "Önümüzdeki günlerde ekonomi koordinasyon kurulunda bunu arkadaşlarımızla görüşeceğiz. Tabi ki ben de böyle bir öneriye sıcak bakıyorum. Ticaret hayatının mutlak suretle canlı ve diri tutulması gerekiyor" demişti.

SABAH