Yalova’da Yenikapı-Yalova arasında sefer yapan ’Turgut Reis Feribotu’nun klimaları arızalandı. Yolcular tepki göstererek, feribot içerisinde İDO görevlileri ile tartıştı, durumu şik?yet etmek amacıyla imza topladı.

Yenikapı İskelesi’nden Yalova’ya dün öğleden sonra saat 15.45’te hareket eden ’Turgut Reis Feribotu’nun klimaları bozuldu. Sıcaktan bunalan yolcular ile görevliler arasında tartışma çıktı. Yolcular, durumu İDO Genel Müdürlüğü’ne şik?yet etmek için imza topladı. Yolculardan Fethi Yavuzdeğer, gemideki sıcaklık nedeniyle zor durumda kaldıklarını anlatırken, "Görüşmek için yolcular arasından 2 temsilci aldı. Onlara da ’Arka tarafa geçin, serinleyin’ demişler. Böyle bir cevap olur mu? İçeride klimalar çalışmıyor kimse de bir açıklama yapmıyor" dedi.

Yolculardan Ender Erdem de Yenikapı’dan Yalova’ya kadar klimasız ortamda geldiklerini anlatırken, "Bayılanlar oldu. Rezaletin bini bir para oldu. Kimi kime şikayet edeceğiz bilemiyoruz. En azından kaptan çıkıp ’Klimalarımız arızalı, özür dileriz’ dese hiçbir şey olmayacak. Kimse bizi muhatap almıyor. Alan müdürünü arıyoruz o da yok. Geminin içi karıştı. İmza topladık gemide. 300 kişinin imzası var. Bunu da İDO Genel Müdürlüğü’ne iletilmesi için vermek istedik onu bile almadılar" diye konuştu.

Yalova İskelesi’ne yanaşan 100 araç 500 yolcu kapasiteli olan Turgut Reis Feribotu’nun motorunda arıza meydana geldiği belirtildi. Feribot bir sonraki seferini 20 dakika rotarlı yaptı.