Söke'ye bağlı Yeşilköy Muhtarı Ahdettin Topan, 30 yıldır içme suyunu Avşar Köyü ile birlikte kullandıklarını belirterek, Yeşilköy'den çıkan suyun önce Avşar Köyü'ne gittiğini, daha sonra kendi köylerine geri döndüğünü söyledi.
Köyüne her ay içme suyu nedeniyle elektrik faturasının yaklaşık bin 500 TL geldiğini bildiren Topan, şunları kaydetti:
''Yaptığımız girişimler sonucunda zor da olsa Aydın İl Özel İdaresi'nden çıkan 15 bin Lira kaynak ile sondaj çaktırdık, dalgıç pompa aldık ve bunun çalışması için elektrik hattını çekerek birinci aşamayı tamamladık. İkinci aşamada su deposunun yapılması var. Önümüzdeki aylarda deponun yapılması için girişimlere başlayacağız. Köyün üst kısmına yapılacak olan su deposu Köylerin Altyapısının Desteklenmesi(KÖYDES) kapsamında yapılacak. Su deposu projesini teslim ettik. 2011 yılı içinde su deposunun bitirilmesini bekliyoruz.''
Analizler sonucunda suyun içilebilir, hatta menba suyu kalitesinde olduğunun tespit edildiğini ifade eden Muhtar Ahdettin Topan, ''Hayalimizin yüzde 60'lık kısmını gerçekleştirdik. Bundan sonra yüzde 40'lık bölümü kaldı. Onun da gerçekleşeceğinden eminiz'' diye konuştu.