Aslen kimya mühendisi olan Sezer, sosyoloji masteri yapmaya başladı. İyi bir öğrenci olduğunu belirten Sezer, 'Biz siyasetçiler her şeyi bildiğimizi sanıyoruz ama öğreneceğimiz şeyler var' dedi.
Ankara Üniversitesi'nde sosyoloji alanında 'gönüllü öğrenci' olarak mastera başladığını belirten Sezer, 'Kent kültürü konularında çalışma yapıyorum. Aynı zamanda doktora dersleri de görüyorum' diye konuştu.


ÖDEVLER ZORLAMIYOR
1980'a Ankara Üniversitesi Kimya Mühendisliğinden mezun olduğunu belirten Sezer, asıl mesleğiyle sosyolojinin farklı kulvarlar olduğunu belirterek, şöyle dedi: 'Ben liseyi de kimya alanında okumuştum. Sonra hem çalışıp hem de akşam okuluna giderek mühendis oldum. Milletvekili seçilene kadar da mühendislik yaptım.' Neredeyse mühendislikten emekli olacaktım.' 30 yıl sonra ders çalışmanın zor olmadığını kaydeden Sezer, 'Okumayı seviyorum, onun için hiç sorun olmuyor' diye konuştu.

ASIL ŞİMDİ ECEVİT ZAMANI
Son dönemde dillendirilen 'DSP misyonunu tamamladı, CHP ile birleşsin' görüşlerini de değerlendiren Sezer, 'Türkiye'de bütün sorunlar çözüldü mü ki DSP misyonunu tamamlasın. Bunu hiç anlamıyorum. Misyonunu tamamlamak yerine Ecevit'in tam sırası. Dünya ekonomisi bu noktadayken tam da Ecevit'in görüşleri anlaşılıyor' dedi.

'BAŞARILI ÖĞRENCİ'
'Siyasal Metinler' dersi veren Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Coşkun'u ziyaret eden Sezer, hazırlığını sürdürdüğü bir sunum konusunda görüş aldı. Coşkun, Sezer'in başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi.