Federasyon'dan yapılan yazılı açıklamada, “Sözleşmesi devam eden oyuncuların haklarının korunacağı yeni uygulamaya göre, 2009-2010 sezonundan itibaren TFF 3. Lig'de 24 yaş ve altı oyuncularla sözleşme yapılabilecek. Ayrıca, 25-30 yaşları arasında en fazla 6 futbolcuyla sözleşme imzalanabilecek. Bunlardan sadece 4 tanesi müsabaka isim listesine yazılabilecek. Kulüpler, futbolcular ile imzalayacakları yeni sözleşmelerdeki süreleri, bu koşulu dikkate alıp belirleyecek” denildi.

BORÇLU KULÜPLER SÖZLEŞME YAPAMAYACAK

Toplantıda alınan bir başka karar uyarınca, futbol ailesine kesinleşmiş borcu olan kulüplerin transfer ettikleri futbolcuların sözleşmeleri tescil edilmeyecek ve borçlar ödenene kadar lisansları verilmeyecek.

TESCİL ÜCRETLERİNDE İNDİRİM

Yönetim Kurulu ayrıca, bir üst lige terfi eden kulüplerden alınan tescil ücretlerini de azaltarak yeniden belirledi.
Buna göre, daha önce Turkcell Süper Lig'e yükselen kulüpler için 30 bin YTL olan tescil ücreti 500 YTL'ye, Bank Asya 1. Lig kulüpleri için 18 bin YTL olan tescil ücreti 250 YTL'ye, TFF 2. Lig kulüpleri için 15 bin YTL olan tescil ücreti 100 YTL'ye, TFF 3. Lig kulüpleri için 5 bin YTL olan tescil ücretleri ise 50 YTL'ye indirildi.

KULÜPLERİN AİDATLARI DÜŞTÜ

Federasyon, profesyonel takımı olan kulüplerden her yıl alınan aidatlarda da indirime gitti.
Bu çerçevede Turkcell Süper Lig kulüpleri için 3 bin 500 YTL olan aidatlar 250 YTL'ye, Bank Asya 1. Lig kulüpleri için 2 bin YTL olan aidatlar 100 YTL'ye, TFF 2. Lig kulüpleri için bin 500 YTL olan aidatlar 50 YTL'ye, TFF 3. Lig için bin YTL olan aidatlar 25 YTL'ye düşürüldü.

Yönetim kurulu, amatör kulüplerin futbolcularının federasyona tescili için ödedikleri ücretlerde de indirime gidilmesi yolunda ilke kararı aldı.