Lise son sınıf öğrencisi, ÖSS için gece-gündüz çalıştı. Sınav heyecanı yaşarken, 30 TL'lik okul aidatını ödeyemediği için sınav kaydının yapılmadığını öğrenince şoke oldu

Bugün milyonlarca öğrenci gelecek için ter dökerken, bir lise öğrencisi okul aidatını ödemediği gerekçesiyle sınava giremeyecek. İddiaya göre, maddi durumu iyi olmayan lise öğrencisi Abdurrahman Doğan (19) sınava kendi imkanlarıyla hazırlandı. Doğan, sınav giriş ücreti olan 40 TL'yi bankaya yatırdıktan sonra, sınav kaydını yaptırmak üzere eğitim gördüğü Şanlıurfa Lisesi'ne gitti. İşlemlerden sorumlu müdür yardımcısı Mustafa D., öğrenciden 30 lira okul aidatını yatırmasını, aksi halde sınav kaydını yapmayacağını söyleyerek genci başından saldı.

TEMSİLCİLİKTEN ÖĞRENDİ
Doğan 3 kere müdür yardımcısının odasına gittiyse de her defasında "Aidat yoksa, kayıt da yok" cevabını aldı. Bunun üzerine devreye giren baba Hasan Doğan, müdür yardımcısı D.'nin kapısını çaldı. D. öğrencinin ÖSYS Aday Bilgi Formunu onayladığını söyledi. Aradan geçen süre içinde Doğan hariç tüm arkadaşlarına ÖSS giriş kağıdı geldi. Tedirgin olan Doğan, ÖSS temsilciliğine gittiğinde ise ÖSS'ye kaydının yapılmadığını öğrendi.

DAVA AÇACAK
Müdür yardımcısının "Oğlunun kaydını yaptım" diyerek kendisine yalan söylediğini belirten baba Halil Doğan, müdür yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. 30 lira aidat için oğlunun gelmeceğinin karartıldığını söyleyen Doğan, "Oğlumun hakkını yasal yollardan arayacağım" dedi.

'ÖĞRENCİNİN İHMALİ VAR'
Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü, iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Okul yönetimi ise "Aidat problemi çözülmüştü. Öğrencinin de ÖSS Aday Formu onandı. Ancak onun daha sonra ÖSS başvuru merkezine gidip kaydını yaptırması gerekiyordu" dedi.